lördag 2 juli 2011

En vecka i Småland!


Mörka moln på midsommarafton!


Mörka moln och tomma vägar på väg ner i Västergötland på midsommardagen

En vecka har vi nu varit i Småland. På midsommardagens morgon körde vi till Ulricehamn och hälsade på Fredriks 99-åriga mormor, moster och kusin. Den vackra sidenscarfen vi köpt till "gammel-mormor" passade så bra på henne! Kul att se henne så pigg efter att hon brutit lårbenshalsen för någon månad sedan.

En härlig, solig vecka har vi haft i sommarstugan sedan dess. Fredrik tog tåget till Västerås redan i måndags och åkte tillbaka till Indien i tisdags. Det är tomt utan honom och vi saknar honom. Men tror det är tomt för honom också i huset i Bangalore!

I tisdags åkte vi till Liseberg. Vi ville passa på medan det var vackert väder och innan det stora flertalet gått på semester. Vi hade en härligt solig och kul dag på Liseberg, mormor, morfar, Karolina, Alexander och jag. Längsta kön var till Rabalder, 25 minuter 1 gång, men betydligt mindre de andra gångerna, 15 minuter till Balder, som Karolina premiäråkte eftersom hon nu är över 130 cm! Modigt av henne! Lisebergsbanan var trasig som vanligt! Tror den varit sönder varje gång vi varit där de senaste 5 åren! Synd! För den är härlig! Att vi (mormor) vann 2 kg Marabou-mjölkchoklad var jättekul! Även ett stort rör Center kom med hem! Så nu njuter vi av svensk choklad.


Stolta vinnare!

Annars har vi mest solat på bryggan nere vid sjön, fiskat, flugit drake och haft det allmänt skönt!
Igår träffade jag min gymnasiekompis A som jag inte träffat på 9 år! Tänk vad tiden går! Fantastiskt kul att träffas A! Kändes som på gymnasiet och som om vi kunde pratat i flera dagar! Karolina och Alexander hade kul med O och T.

Och på kvällen grillade vi här i stugan när S och D var här och hälsade på. Kul att träffa dem! Karolina och Alexander drog vitsar som aldrig förr! Och Alexander meddelade att han skulle bli KO-miker när han blir stor! Nytt för mig och kanske lite Indien-inspirerat (med tanke på vikten av uttalet!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar