söndag 16 oktober 2011

Helg i festens tecken!

I fredags var vi bjudna på fest hos familjen S. Där bjöds på mycket gott. Alla större barn gick efter maten hem till vårt hus där de fortsatte sin "fest" med chips, läsk, glass och film! Och vi vuxna stannade kvar och fortsatte festen i familjen S hus. Trevlig kväll med både gamla och nya bekantskaper.

På lördag förmiddag åkte Karolina och jag ut till Decathlon och köpte ny sparkcykel till henne, fleecetröjor till vi åker till Darjeeling och några andra småsaker. Vi stannade också i byn Varthur och köpte lite glitter i "ett hål i väggen". Nu är det glittersäsong här i Indien till högtiderna Dassara och Diwali så det gäller att köpa på sig till jul, för då finns nästan inget!

Lördag var ju dagen för "India Night" - OWCs stora välgörenhetstillställning med indisk tema. "India night" är OWC största välgörenhetsarrangemang där de samlar in pengar till de 25 olika välgörenhetsprojekt som de stöder och driver.
Strax före 4 körde Ramesh oss till C och R där vi gemensamt skulle göra oss i ordning. H kom och fixade håret fint på oss! Tack för hjälpen! Vi fick flera komplimanger på kvällen för våra frisyrer. C´s maid Nannu klädde oss sedan. Min sari köpte Fredrik här i Bangalore för kanske 7 år sedan. Jag har burit den en gång tidigare, en nyårsafton för många år sedan tillsammans med familjen H-U. Men detta var första gången med den uppsydda blusen.  Kommer ihåg att jag sökte fram på internet hur man skulle ta på sig den. Och den satt lite så där...Nu kändes det tryggt när vi fick professionell påklädning. Med flera säkerhetsnålar satt sarin tryggt på plats hela kvällen! Det kändes lyxigt att få hjälp med både hår och kläder och vi kände oss riktigt fina! Alla attiraljer, 2 fulla set med bangles (armband), halsband, örhängen, hängsmycke till håret, bindi och vackra naglar gjorde att man kände sig som en drottning! Fick förresten massor av beröm för mitt halsband på kvällen, av människor som jag inte känner! Kul!  Bindi har inget med kast-systemet att göra utan den här typen av bindi används vid fest. Finns massor av olika sorter. Jag valde en liten kornblå som matchade sarin och smyckena. En röd prick betyder att man är gift och är det en "kladdig" prick betyder det att man varit i "templet".
Förväntansfulla satte vi oss i bilen. Bilresan gick fort denna lördag så vi fick be Ramesh köra en liten extrasväng för vi ville inte vara först!
Kändes lyxigt att stiga av vid Leela Palace och gå upp för de vackra trapporna till andra våningen där festen skulle hållas. Först var det mingel och drinkar i två timmar. Det var bara en svenska till förutom oss, men efter ett drygt år här, känner man ganska mycket folk (ytligt) så det var kul att mingla runt och prata lite. En fotograf tog kort på oss parvis och även en gruppbild på oss 5. Kul minne som vi fick inramade med oss hem. Servitörer gick omkring och serverade goda, indiska tilltugg, man kunde köpa lotter och bjuda på olika skänkta saker, som hotellnätter, restaurangbesök och annat, på en tyst auktion och  C gjorde henna-målning på handen.
Efter mingel blev det sedan middag med god buffé, modevisning och dansuppvisning. Jag vann en ansiktsbehandling och R och C vann en massage och en middag för 4 på en restaurang. Sedan var det dans och barhäng!
Har inte haft en SÅ rolig kväll på mycket länge. Så mycket som vi skrattade! Och som vi skrattade i bilen när vi åkte hem! Även Ramesh skrattade! Och tänk att man fick klä upp sig så här en kväll för en fest på "slottet"!

Karolina sov över hos W och Alexander hos H så när vi vaknade på morgonen var det verkligen tyst i huset. Båda två kom sedan hem framåt lunch och vi har bara varit hemma i eftermiddag. Vilket känns skönt efter denna "festliga" helg! Och tänk nästa söndag har vi familjen S här hos oss.

Här kommer lite bilder från gårdagen!













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar