måndag 10 oktober 2011

Sol och bad i GOA!

Jag är verkligen glad att vi åkte till Goa. Goa har inte stått så högt upp på min (vår) prioriteringslista över vad vi vill göra under våra år här i Indien. Men vilket paradis södra Goa var. 40 km lång, jättebred, ren och fin strand! De 5-stjärniga resorten utbredda med stort avstånd mellan varje vilket gör att man känner både djungel och strand och det känns inte överexploaterat. Karolina och jag var ute och promenerade på stranden efter lunch en dag. Och vi var HELT ensamma, förutom fiskaren som jobbade med sina nät och några badvakter, så långt ögat nådde! En mäktig känsla! Vid några tillfällen förflyttade de massor av kor längs stranden. Förmodar att de skulle byta betesmark!

Fortfarande är det lågsäsong i Goa, men personalen fejande ivrigt tills högsäsongen börjar nu till helgen. Då kommer invasionen av bland anant ryssar. Riktig högsäsong i Goa är runt jul och nyår.

I den härligt varma poolen tillbringade vi och familjen D det mesta av dagarna. Karolina lekte mest med familjen D´s lilla docka O i poolen. Killarna dök och vi hade det allmänt skönt och behagligt! På eftermiddagarna låg vi på stranden och badade i havet tills solen gick ner över arabiska sjön! En riktigt härlig sol och bad-semester fick vi! Och vi önskade att det varit fler dagar!

God buffé var det morgon, lunch och kväll! Även om man på dag 4 börjar bli lite trött på indisk mat....På kvällarna kändes det som om man satt på "Finlands-färjan" när live-underhållningen drog igång och den ena 80-talsklassikern efter den andra spelades mer eller mindre bra... Men man blev ganska glad av musiken i alla fall! Många minnen väcktes till liv!

På fredagkvällen fick vi besök av R o P som också var i Goa och vi hade allihopa en trevlig kväll tillsammans!

På lördag morgon tog vi en taxi till en närliggande stad där vi besökte en marknad eller kanske mer inomhusbazaar. Där hittade jag ett vackert blått halsband att bära till min sari på lördag. Lite bangles (armband) och bindi (pricken i pannan) inhandlades också. Den typen av halsband finns inte här säger Mary. Vet inte om det är sant. Men det känns kul att ha köpt det i Goa!

I en affär med turistgrejer handlade vi några saker och pratade lite med killen som jobbade där. Han hade läst till Ingenjör i Bangalore, tagit sin Master-examen i USA och sedan jobbat för BP i USA. Men när pappan dog flyttade han hem och övertog familjeföretaget i en liten stad i Goa. Så kan det gå i Indien!

Ramesh tyckte vi var kort tid i Goa. Och jo det var det, men det var den tid vi hade just nu. Han sa "nästa gång du och Sir åker till Goa kan ni resa runt lite mer" och med detta menar han vår resa till Goa när han ska gifta sig.... När det blir vet ingen. Han säger "om 2år" till sin mamma fortfarande. Men säger att han kan inte gå emot sin mamma och välja en fru själv eftersom hon har förlorat Ramesh lillasyster i en olycka och han vill inte ge henne mer sorg.

Tack familjen D för trevliga och mysiga dagar i Goa!

Kanske hinner vi en tur till norra Goa också? Vore kul att se hur det ser ut i "party-Goa"!

Hade gärna velat dela med mig av lite härliga bilder från Goa, men Blogger har inte visat sig från sin samarbetsvänliga sida idag! Kanske har Blogger en bättre dag imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar