tisdag 14 juni 2011

Skolbesök och vaccination

Ingen sovmorgon idag inte på första sommarlovsdagen. Nej klockan 7 ringde klockan och kvart över åtta var vi på skolan. Tänk vad smidigt med skolan 200 meter bort. Lite annat än i Bangalore! När vi gick över skolgården skrek alla tjejerna i Alexanders klass "Alexander" och vinkade allt de kunde. Alexander blev förlägen och tyckte det var jättepinsamt! Både Karolina och Alexander träffade sina klasser och visade bilder från Indien och berättade lite om Indien och hur vi har det där! Konstigt att vara i skolan tyckte Karolina. Som vanligt men ändå inte.

Hämtade dem vid 10 för att åka till infektionskliniken och fylla på Hepatit A och B och blev faktiskt imponerad av svensk sjukvård. Jag hade tack vare C beställt tid på internet. När vi kom in till sjuksköterskan (före utsatt tid!) så hade hon alla papper klara och de hade gått igenom alla vaccination och sa att Karolina skulle fylla på med polio också eftersom vi bor i ett land där polio förekommer och det är mer än 5 år sedan hon tog sin senaste. Imponerad att de hade gått igenom allt, visste var vi bodde och vad som behövdes!

Karolina gick en sväng till till skolan och kom efter en stund hem med bästisen L, de har varit kompisar sedan de var 1 år och började dagis.

Alexander springer mest runt på tomten med diverse bollar, innebandyklubbor och annat! Själv har jag gått loss med sekatören i trädgården och även rensat lite ogräs. Hann faktiskt inte vara hemma många timmar innan jag började rensa ogräs igår och klippa med sekatören! B som klipper gräset åt oss gör ett utmärkt jobb och det såg fint ut när vi kom hem. Ska bara "trimma" lite imorgon på garageinfarten så är trädgården klar för fest på lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar