söndag 4 december 2011

Calcutta-mannen, avsked och brunch

I fredags gick mormor och jag iväg på fika till M som hade besök av Calcutta-mannen. Calcutta-mannen är ett begrepp här i Bangalore. Mannen från Calcutta som säljer "handbroderade" dukar och annat. Man ska akta sig för att ge telefonnumret till honom. Varje gång han är i Bangalore ringer han och vill komma och visa sina varor. Svarar man inte sms-ar han och har även velat bli vän på facebook. Men där gick gränsen för många av oss! Har sett hans varor några gånger tidigare och köpt några löpare, med elefanter och med julmotiv. I fredags köpte jag några vackra handdukar till vår gästtoalett hemma i Västerås! Gissa motiv? Elefanter i vitt och påfågelfjädrar i vitt!

Alexander var på "sleep-over" hos sin franske kompis G i fredags kväll. Och hade fått både lasagne och crepes! Och sa "att om de ska ha "sleep-over" hos oss MÅSTE jag göra en efterrätt! Det ska jag nog kunna ordna! Mormor, morfar, Karolina och jag åt middag på klubben. Men oj så ödsligt det är där en fredagkväll! Gick till familjen S en sväng efter det och drack lite gott importerat, Italienskt vin!
Mitt i natten kom Fredrik hem från Polen och det kändes skönt att hela familjen var på samma ställe igen.

Eftersom Ramesh kört Fredrik från flygplatsen mitt i natten så kom vi inte iväg till city förrän vid 12, en tur till Commercial Street blev det för lite "sista" shopping för mormor och morfar. Julen är "tidigare" än förra året och vi hittade till "jul-affären" på Commercial Street. Vilka stora, härliga granar där fanns. Men snö och kottar i. Eller med fiberoptik. Har tyvärr ingen plats för en så stor gran här. Men det vore kul att ta hem en med kottar i! En vackert, röd krans till dörren och några söta tomtar köpte vi i alla fall! Karolina valde sedan lunchrestaurang, och vi provade "Tasty Tangles" i UB-city. God kinesisk mat fick bli vår "avsked-lunch".

Återigen fick Ramesh jobba natt eftersom det efter 3 veckor var dags för mormor och morfar att åka hem. Jag följde med till flygplatsen och vinkade av dem. Sorgligt som alltid. Tänk vad tiden går snabbt! Och tänk att mormor och morfar nu varit NIO veckor i Indien (sammanlagt)! Mycket vardag har de fått vara med om denna gång, besök hos Mary, besök på skolan i slummen och på Raja-Market! Och en hel del sol och bad! Även om de nog gärna hade varit lite brunare när de kommer hem!

Idag var vi 4 familjer som åt vi 2:advents-brunch på Taj West End! Massor av god mat, god champagne och trevligt sällskap en hel söndagseftermiddag! Vilken härlig och mysig söndag! Tänk att kunna sitta ute i värmen 4 december och ha det så bra. Kommer att sakna detta i Sverige!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar