torsdag 8 december 2011

På shoppingtur med kocken!

Vet inte om jag förra året var blockerad av att vi skulle åka hem till jul? Men inte fanns det så här mycket julprylar förra året? Hade svårt att hitta både julstjärna och ljusstakar till 1:a advent förra året. Men i år kryllar det av julsaker, klädda granar och julmusiken strömmar ur högtalarna på shoppingcenter och affärer. Känns lite märkligt! Köpte i alla fall en stor, mjuk tomte idag som var sådär fulsnygg-söt så man inte kunde låta bli! Några tomteluvor kanske det blir att ta med till tältet också!

Idag har jag mest gått hemma och plockat i ordning lite. Karolina har varit hemma och pluggat spanska och jag har förhört henne ett par gånger. Karolinas kompis K fyllde år idag så W och K bakade och dekorerade en tårta och gick och överraskade med i morse. Imorgon firar de mer när hela examensperioden är över! Fortfarande är man inte helt van vid chaufför. Jag bad honom köra tjejerna och tårtan till K imorse och sedan vänta där tills Karolina skulle åka hem! Känns lite konstigt!

Vi ska ha lite fest på lördag och idag var jag iväg och handlade med kocken som ska laga maten. Stannade först vid ett grönsaksstånd och köpte lite grönsaker. Det var mycket noggrant som han valde ut potatisen. Sedan åkte vi till köttbutiken och beställde kött för avhämtning imorgon. Därefter till Hypercity där kryddor, grönsaker och annat inhandlades. Ytterligare en affär besöktes av kocken och Ramesh för att få ihop alla råvaror! Imorgon kommer han för att förbereda. Också lite konstigt att vara ute och handla med en kock och chauffören.

En tredje sak jag gjort idag som man inte kan göra hemma i Sverige är att beställa hemkörning av vin och öl. På en moppe kommer de inom en halvtimma och levererar det man beställt och man betalar med kort vid dörren! Vilken service!

En "gasläcka" i köket hos familjen S gjorde att det blev en improviserad pizza-kväll hos oss! Så trevligt och okomplicerat! Tack och lov hade det nog bara läckt när de bytte tub. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar