fredag 16 december 2011

Silver i stafetten till Karolina och K i Phoenix!


Idag var det dags för Sports day (i friidrott) med finaler för Karolina som går i MSP. Dagen inleddes med en march, där alla husen marcherade runt innerplan, några red i paraden och andra cyklade. Och mitt i paraden gick en orkester med säckpipor. Pampigt värre! När jag såg hur alla började samlas gick Karolina in i sporthallen tillsammans med 3 andra tjejer. Förstod då att Karolina skulle göra något under öppningsceremonin. Och när alla marcherat klart och stod på inneplan kom så Karolina ut från sporthallen, med ett stort knippe gula ballonger, som symboliserar deras "hus" Phoenix. Skolan har 4 hus. Så de fyra tjejerna hade röda, gula, blå och gröna ballonger. Det såg länge ut som Karolina skulle fara iväg med det stora knippet ballonger som vinden drog i! När spelen förklarats öppnade och elden tänts fick de så släppa iväg ballongerna. Pampigt värre! Vilket hedersuppdrag hon fick!

Efter diverse uppvisningar från olika sportgrenar som hästhoppning och karate var det så dags att dra i gång tävlingarna. Karolinas final på 100 meter var fjärde grenen. Karolina och svenska K hade båda kvalificerat sig till final. Karolina slutade femma, 25 hundradels sekunder från bronset och K blev sexa.

Sedan började uppladdningen för stafetten. I Karolinas årskurs blev det en mixed stafett, eftersom de inte fick ihop rena kill-och tjejlag. Karolina skulle springa 2:a sträckan så jag placerade mig på bortre långsidan. Och hur det så ut när hon sprang ( och jag försökte både heja och filma) kan ni se på filmen. Karolinas lag slutade 2:a efter att under hela loppet legat 2:a.  Bra jobbat! Är så glad att Karolina och K fick vinna en medalj tillsammans! Så kul! Även om Alexanders ädlare medalj lockade Karolina så har hon burit sin medalj runt halsen hela dagen hon också! Karolina och Alexanders "hus" Phoenix vann hela tävlingen och glädjen var stor när de fick motta sin bukla som sedan gick runt i laget i bästa ishockeystil. Alla fick hålla! Tyvärr hann jag inte med att ta kort!

Prisceremonin blåste de oss på. Efter diverse påtryckningar från mammor så delade de ut medaljerna till lagen efter avslutningsceremonin och att spelen förklarats avslutade. De "hann" inte dela ut alla medaljer!!!! Tänkte ta några prisutdelningar efter nyår. Känns som det bara händer i Indien! Glada och nöjda åkte vi sedan hem till våra "pojkar" som visade sig vara mycket bättre idag. Alexanders feber var nästan borta och de kollade på film när vi kom hem. Skönt att han är på bättringsväg!

Har i eftermiddag och i kväll packat, sagt god jul till vänner och lagat ett litet julbord bestående av Janssons frestelse, rödbetssallad, köttbullar och ägghalvor. Och till det julmust från essens! Riktigt gott faktiskt! Även om vi saknade skinka och räkkrystader! Vi hann med en liten kopp glögg på terassen också!

Men nu är det dags att sova. Imorgon åker vi till Rajastan för att titta på vackra palats och fort, handla i bazarerna, sova i tält och rida kamel i öknen! Vet inte när vi har tillgång till internet men hoppas att det blir någon gång!






Trevlig fjärde advent till er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar