fredag 17 december 2010

Besök hos doktorn!

Idag har jag varit hos doktorn med Karolina. Hennes hosta är bättre, hon har knappt hostat alls i natt. Men när hon började klaga på att hon hade ont i örat imorse så kändes det dags, med tanke på vår långa flygresa på måndag. Jag besökte RXDX (som kliniken heter) med M när jag var här i juni. Så vi åkte dit, skrev in oss och betalade 400 rupies (knappt 70 kr) totalt för insksrivning och läkarbesök. En man följde oss till väntrummet, under väntan fick Karolina gå in och bli vägd och sedan också tagen feber på. När febertermometern kom fram blev jag lite orolig att den skulle in i munnen. Men nej, in i armhålan skulle den. Tur! Ingen feber, och det hade vi ju känt, att den försvunnit. Sedan in till den kvinnliga doktorn som lyssnade på lungorna. De lät bra tyckte hon, titt i öronen och då såg hon en liten infektion. Hon ville inte skriva ut penicillin direkt utan ville att vi väntar till söndag. BRA tycker jag och då berättade hon att hon var utbildad i Indien och USA och har jobbat i Nashville USA i 11 år och nyss hemkommen till Bangalore och bor precis som vi i Palm meadows. Vi fick dock ett recept att hämta ut penicillin på söndag om det behövs. Recept även på hostmedicin och Ibuprofen - sirap! kostade 42 rupies = 7 kr. Handskrivet recept på vanligt anteckningsblock!
Scener från Ski Lodge Lindvallen och Karolinas flytande penicillin spelades upp i mitt huvud. Nästan lika svårt att få i henne medicinen nu. Men nu känns det bättre tycker hon.
Att Alexander valde att vara hemma med Mary medan vi åkte till läkaren känns bra. Han är en så söt och duktig pojke tycker hon!

Har gjort en playlist på Spotify med julmusik, 20 TIMMAR! Den snurrar mest hela dagarna nu! Men ibland undrar man varför och om det inte var bättre att vissa artister lät bli att göra en julskiva. Som till exempel Tommy Nilsson nya julskiva. Man kan bara undra VARFÖR? Och att EMD sjunger "Härlig är jorden" känns bara så fel! Bästa jullåten? Jo , Blue Christmas med till exempel Celine Dion eller Elvis! Att höra Molly sjunga Halleluja är också underbart! Att höra Fredriks favorit "Fairytale of New York" på Svenska med Ainbusk är ganska kul. Mycket vackert också på Malena Ernmans julskiva, Bred dina vida vingar, Pie Jesu för att nämna några. Nog med jullåtsrecensioner!

Idag fick Mary sina julklappar, en ny cerise fin sari och en chokladkartong tillsammans med lite pengar och matkuponger. Hoppas att hon blir glad! Igår fick hon med sig Fredriks slitna och lite trasiga "kontorsdojor", inköpta på marknad i Spanien, till sin son. De hade lämnat dem till skomakaren så nu kommer han ha svarta fina läderskor när han jobbar på Domino´s Pizza på kvällarna. Han har 2 månaders lov från skolan och har fått jobb och ska hjälpa sin mamma med lite pengar. Snällt av honom!

Piff och Puff köpte Fredrik och jag i New York förra året. Piff till Alexander och Puff till Karolina. K & A är ju som Piff & Puff småbråkar mest hela tiden men tycker extremt mycket om varandra ändå. Piff och Puff kvalade in i vår packning i augusti och sitter just nu som lite juldekoration i soffan. Undrar vad de tänker? De som kommer från 5th Avenue på Manhattan, mellanlandade i Västerås och är nu i Bangalore, Indien. Stor kontrast för dem! Känns förresten ganska befriande att bara ha några adventsstjärnor i papper och en adventsljusstake som juldekoration! Kom förresten på att det inte är hela sanningen, har en liten pappersgran och en borsdlöpare också!

Snart är det dags för årets sista fredagsmys på terassen. Det blir lite kall öl och egenfriterade gröna bananer och lite annat smått och gott! Nästa fredag är det julafton och vi sitter i Nässjö och myser!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar