måndag 6 december 2010

En Karolina med ont i halsen

Idag vaknade Karolina med halsont, precis som Fredrik och jag hade förra veckan. Hängig som hon var fick hon stanna hemma från skolan. Det är nog första dagen som hon var hemma för att hon var sjuk. Idag var nog också kyligaste dagen sedan vi kom hit. 15 grader. Så man fick ta en sjal runt axlarna när man satt ute på terassen. Kallaste perioden är nu fram till mitten av januari då det vänder och blir varmare igen. Kokade min häxbrygd till Karolina också, grönt te, färsk ingefära och vitlök. Hon blev lite illamående av det (starkt!) men det halsonda blev bättre. Ville gärna vara den där mamman som sitter i sängen och spelar Monopol när barnet är sjukt! Har aldrig hunnit det tidigare eftersom jag alltid jobbat hemifrån när de varit sjuka och de har fått vara tysta och sköta sig själva tills det varit dags för lunch! Och nu skulle jag ju haft all möjlighet till att vara den typen av mamma OM INTE uppsatserna skulle vara inne imorgon. Har fokuserat på en av dem och vill absolut skicka in den imorgon. Så Karolina har smugit upp bakom min axel för att umgås ibland. Men vi har suttit på terassen och pratat, druckit te, fikat och ätit lunch också! Så inte bara jobb! Utan lite mys!

Alexander hade haft bästa dagen i sitt liv sa han när han kom ut från skolbussen!!! Ja han hade haft sitt UOI-prov. Förstår inte hur det hänger ihop riktigt men bra dag hade han tydligen haft i alla fall!

Mary kom inte förrän kvart över tre idag då hon varit på sjukhuset och hälsat på sin mans systerson (10 år) som råkat ut för en mopedolycka. Han hade suttit bak, de hade krockat och han ramlat av och skadat knäet ordentligt! Tack och lov att det var knäet och inte huvudet som såg ut som hon beskrev. Mopedolyckor är tyvärr väldigt vanligt här och i många fall är utgången inte så lyckad.
vi har i alla fall spelat vårt Trivial Pursuit Indian barn-version. Här är ett exempel på fråga: Are the Manjrekars, Pajaudis or Mankads the first father-son duo to captain India in Test cricket??? Detta varvas med mer normala frågor. Lite skratt och gissningar blir det!

Nya favoritgrönsaken är förresten färska minimajs som man köper för 25 rupies (4 kr). De passar till wok och tillsammans med ungsrostade potatis och smakar sött och gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar