tisdag 14 februari 2012

Återbesök-Raja-Market

Så mycket sopor, så skitigt, så mycket folk, så många rickshaws, mini-lastbilar, så många oxkärror men så roligt! Och så mycket Indien! Och så mycket liv!
Ni som hängt med ett tag på bloggen förstår kanske att det är Raja-market, grossist-marknaden där man kan hitta allt och inget för nästan inga pengar alls! 
Vi hade upparbetat ett behov att åka dit igen. Senast vi var där var när mormor och morfar var på besök. Och just mormor och morfar blev efterfrågade i smyckesaffären som besöktes både då och idag. Killen frågade hur mormor och morfar mådde och om de var tillbaka i Sverige. Imponerande! Eller hur?
Vad köpte vi idag? Vi tittade på massor av mässing. Någon mässingsfigur till ska det bli. Idag blev det bara ett  OM-tecken i mässing. Vi köpte lite dukar också, 30 kr styck. Kan man inte få för många av eller hur? Köpte tyg för 95 rupies till ett par (eller kanske blir det 4-5 par) svarta finbyxor som Alexander ska ha på Indus Day. Så nu behöver Alexander bara komma iväg till en skräddare här i närheten. En bangles hållare till Karolina. Och på den finns plats för minst lika många till! Undrar varför jag köpte en så stor. Lite svarta tofsar och hårspännen ( en hel karta med 12 svarta klämmor för ?54 rupies (knappt 8 kr) blev det också. Gladast blev nog Mary som fick mer än 100 runda, röda bindis. Hon pussade hela kartan. Runda, röda bindi har Mary i pannan varje dag. Priset för denna glädje 10 rupies (1,50 kr!) Ibland är det enkelt att glädja andra! Roligare än så blev nog inte min shopping idag. Letade efter en viss sorts pärlor till Karolina men hade ingen framgång. Kompisen handlade plastmattor för 100 rupies = 15 kr (samma som Indiska tog 249 kr för i somras!) Många priser blev det idag. 

Lunch blev det sedan på UB-city, detta superlyxiga shoppingcenter. Ett skönt andningshål efter några intensiva timmar i vimlet! Men varför har vi alltid fulast skor när vi kommer dit? Jo, därför att man måste ha rejäla jympadojor när man går på Raja-market. Och det är oftast därifrån vi kommer när det blir lunch på UB-city!

Hann också med att hämta Fredriks kostym och lämna in hans skinnjacka, där dragkedjan gått sönder innan vi trötta åkte hemåt. En spaning som vi gjorde var att "alla" butiker på Commercial Street hade skyltat med röda kläder, röda gardiner och annat rött. Alla satsade stort på alla hjärtans dag!

Gjorde min nya "parad-rätt" Kalops på oxfile och hasselbackspotatis till "Alla hjärtans dags-middag", lite färska jordgubbar och mjölk fick avsluta! Fick söta röda rosor av Fredrik! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar