torsdag 22 mars 2012

Indus Day

I går var det så dagen som hela PYP på Indus tränat inför varje dag flera månader. Varje klass uppförde en dans eller teater eller både och för alla föräldrar och syskon. Vilket jobb som både lärare och elever lagt ner på att träna och fixa kläder till alla. Alexander dansade i år, iklädd svarta (uppsydda) byxor och en härligt gul disco-skjorta som skolan ordnat. Alexander höll också en skylt efter de gula treornas uppträdande. Varierande kvalitet på uppträdanden men överlag väldigt bra och underhållande. Det var upp till fyran som var med. En härlig kväll på skolans fotbollsplan. De hade satt ljusslingor runt hela planen och avslutade med fyrverkerier. Jag såg på inlägget från förra året att det var en ljummen kväll och 28 grader när vi åkte hem. I går var det varmare, 31 grader när vi åkte hem. Varmare i år alltså! Fredrik missade tyvärr uppvisningen eftersom han har varit i Chennai från i måndags och kom hem i går kväll.   Tyvärr blev det väldigt mörkt när Alexander dansade men här kommer i alla fall lite bilder. Jag filmade med vår stora kamera och Karolina tog de här korten med "min" kamera!










Eftersom Alexander hade så sen föreställning i går kväll fick de ledigt idag. Eftersom vi länge trott att även Karolina skulle vara ledig idag men så var inte fallet så fick hon också vara ledig idag.
Vi åkte in till Raja-market, där jag varit så många gånger, men varken Fredrik eller barnen varit. Vi stannade först i leksaksaffären, eftersom Alexander kände ett stort behov av fler Cricket-kort och ett nytt album. Fler Cricket-kort inhandlades men tyvärr var albumen slut. Och ingen vet när de kommer hem igen. Sen åkte vi vidare mot Raja-market och Ramesh släppte av oss ganska nära ingången så vi slapp gå så långt. Vi började med att titta på lite band, köpte lite ljus till Karolinas födelsedagstårta och 49 halsband! Mest för att komma åt kedjorna! Eftersom det är distributörsförsäljning säljs de per dussin. Ett dussin kan kosta 84 rupies. Runt en kr styck! Vi köpte också ett pärlhalsband med fint hänge i födelsedagspresent till Marys dotter som fyllde år igår. Det var faktiskt Karolinas idé. Och vi fick ett sms från Marys dotter ikväll och hon var verkligen jätteglad över halsbandet.
Det var ju framförallt för tygernas skull som Karolina ville följa med till Raja-market. Hon köpte 6 olika tyger och vi var uppe i lilla lagret några trappor upp och hittade tre alldeles nya tyger. På bilderna ser ni Karolina riktigt i shoppingtagen och letar tyger. Vi hittade också ett svart tyg till en kavaj till Alexander. Tycker Karolina och Alexander klarade Raja-Market bra, trots smutsen, folket och trängeln!
Efter några timmar var vi nöjda och glada och hittade tillslut Ramesh i parkeringshuset, sovandes och han hade inte hört alla mina samtal!  Vi åkte till Hard Rock Cafe och åt en god lunch. Karolina och Alexander delade en Jumbo-Combo tallrik igen och jag åt en S.O.B. Burger. Så mätta vi blev!
Mätta åkte vi sedan till skräddaren för att lämna in Karolinas tyger och hämta mina klänningar som blivit klara redan idag! Är SÅ nöjd även med dessa. Han gör verkligen ett superjobb!
Bilder? Ja, kanske en annan dag. Här kommer några från Raja-market!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar