fredag 30 mars 2012

Första dagen i Hanoi

Efter en lång resa via Kuala Lumpur så landade vi äntligen i Hanoi vid lunch-tid. Eftersom det inte finns några direktflyg från Bangalore så blir det en ganska lång resa. Eftersom jag bokat hela resan själv så stod ingen chaufför och guide och väntade som vid de tidigare resorna. Det tog ungefär en timma från flygplatsen till hotellet i centrala Hanoi.

Valutan är verkligen skojig. Vi tog ut 2.000.000 dong, vilket var max för ett uttag och är 600 kr! Det känns verkligen lite knepigt med så stora summor när en lunchrätt kostar 120.000 dong (= 40 kr). När man väl vant sig vid att räkna om verkar man kunna äta bra mat för ganska lite pengar här.

Hungriga som vi var checkade vi snabbt in och gick till restaurangen för lunch. Karolina och jag vågade prover sötsurt fläsk från Hanoi med risnudlar. Mycket gott! Alexander och Fredrik höll sig till kycklingfile. Måste säga att Alexander äter bra med vänster hand!

Efter den goda lunchen bestämde vi oss för att följa en promenadväg i Lonely Planet-boken genom gamla Hanoi. Vilken skillnad mot Indien att det faktiskt finns trottoarer vid de stora vägarna som man faktiskt kan använda. Och allt är rent! Även i gamla Hanoi. Vi följde kartan (tur jag är gammal orienterare!) och fick se tempel, statyer, "street food" och massor av små affärer och lokala marknader! En promenad helt i min smak. Älskar att fotografera allt detta härliga liv. Alla härliga människor, mat och saker. Alexander köpte en typisk vietnamesisk hatt! På en lokal matmarknad såg Karolina att de sålde döda ormar. Jag missade det tyvärr! Så inga bilder på det!' All denna "street-food" som ser så god ut och som luktar så gott som man önskade att man vågade prova! Det ser så trevligt ut när börsmäklare och mammor med små barn och många fler sitter på de små stolarna och borden och äter. Tänk om det kunde vara så här trevligt i Bangalore!

Efter en över två och en halv timmas lång och intensiv promenad så började i alla fall två av oss att tröttna så vi stoppade en taxi för att åka till en Pagoda. När vi kom dit såg det stängt ut och både Karolina och Alexander sov därbak i denna lilla taxibilen så bestämde vi oss för att skjuta på det tills vi är tillbaka i Hanoi på måndag eftermiddag.

En god "roomservice"-middag fick avsluta denna ganska långa dag! Den vietnamesiska nudelsoppan med kyckling och biff smakade bra!

Imorgon åker vi gör en 2 nätters kryssning i Ha Long Bay (sockertoppsbergen). Spännande ska det bli!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar