tisdag 20 mars 2012

Vinprovning på Grover

När mormor och morfar var på besök för ett år sedan besökte vi Grover Vineyards efter att ha varit på Nandi Hills. Här är länken till det inlägget! http://ekdahlsibangalore.blogspot.in/2011/03/apor-vin-och-en-hog-kulle.html
Länge har vi pratat om att åka dit igen. Och när OWC ordnade en tur dit nappade vi på det. Vi tog egen bil härifrån och inte bussen. Jag och C drog iväg vid åtta-tiden med deras chaufför. Efter en dryg timma var vi framme. Grover gör det bästa och kanske enda Indiska röda vinet som är riktigt drickbart! Vi fick lite te medan vi satt i trädgården och väntade på de övriga. Lite lagom Indiskt organiserat var besöket trots att de visste att vi var dryga 20 stycken som skulle komma. Efter att alla kommit kom vi i alla fall till slut iväg i deras buss ut på odlingarna. De odlar lite olika vita och blå druvor. Skörden är i full gång och klasarna hängde ner i massor.
Efter tur ut på odlingarna fick vi se tankarna och sorteringen. Mer fart i fabriken idag då det var vardag än när vi var där en lördag för ett år sedan. Men jag tyckte nog att det besöket var bättre eftersom det bara var vi och att det var den franske vinmakaren själv som guidade oss. I vinkällaren provade vi sedan två vita, ett rose och två röda viner. Det är egentligen bara deras dyraste "La Reserve" som jag riktigt gillar!  Och inte heller dagens provning kunde omvända mig!
Efter provningen bjöds vi på en enkel men ganska smakrik lunch (med lite vin) ute i trädgården. En trevlig utflykt!















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar