måndag 12 mars 2012

Sista skoldagen och Kabini!

I dag var det sista dagen på skolan i slummen. Det känns väldigt tråkigt. Det har varit en fantastiskt fin   och rolig tid. Så mycket glädje vi har fått tillbaka för vårt jobb där. Jag kommer att sakna dem. Funderade innan jag åkte dit i morse på vad man säger till barn i slummen som ska gå på sommarlov. Svårt att säga " ha en skön sommar", "hoppas ni får bada mycket och ha det riktigt skönt" eller "hoppas ni  åker till något spännande ställe". Sommarlovet innebär bara för dem att deras fasta punkt skolan försvinner. Och några resor eller upplevelser finns inte ens i deras tankar.

Karolina är på "Leadership Camp" i Yelagiri, 4 timmar härifrån. De åkte i går morse och kommer hem på torsdag. Det var en mycket glad Karolina som ringde hem i kväll. Trots att de bara sovit någon timma i natt i tältet då de hade mängder av mygg och det var massor av ljud och väckning 5.30 och lång vandring på förmiddagen.

I lördags kom vi hem från tre härliga dagar i Kabini. Tredje gången i Kabini. Att bo på Orange County är verkligen toppen, eget hus med egen pool och bra mat. De fem timmarna dit gick ovanligt snabbt! Och vi hann med att bada i den egna poolen före den goda lunchbuffen. Laga mat kan de där och de vet vad service är!
Efter lunch var vi bokade på ett båtsafari. Jag hade hört att det inte fanns några elefanter nu eftersom bambun hade dött. Men vi fick se 16 elefanter på flodbanken. I lite olika grupper. Höjdpunkten på båtsafarit var när vi såg 4 elefanter simma över floden från en nationalpark till en annan. Att dessa stora tunga djur kan simma så snabbt! Häftigt att se. En annan höjdpunkt var när ett stort antal hjortar kom springande ur djungeln som skjutna ur en kanon. Troligen jagade av en tiger. Och då trodde vi verkligen att tigern skulle komma efter men icke!

Tillbaka från safari gick jag till SPA för att göra en behandling som jag funderat på länge. En Ayurvedisk behandling där 1 liter olja sakta hälls över pannan. Behandlingen började med en massage av huvudet. Sedan fick jag lägga mig på massagebänken, ögonen övertäcktes och den varma oljan började strila ner över pannan. Väldigt skönt och avkopplande. Ville inte att det skulle ta slut och när den väl gjort det så kände jag mig avslappnad i kroppen.

En god kvällsbuffé följde och mätta och belåtna somnade vi sedan.

På fredag morgon tog vi det lugnt. Åt en lång frukost och gick och hälsade på och matade "resort"-elefanten. Efter ett dopp i poolen så gick vi tillbaka till elefanten, eftersom det var dags för bad av elefanten. Karolina och jag tog chansen även i år och fick en dusch av elefanten! Resten av förmiddagen tillbringade vi sedan vid poolen.

Efter lunch var det så dags för safari igen. Denna gång jeep-safari. Vi tog båten över till den statligt ägda resorten där vi var med mormor och morfar hösten 2010. Kändes konstigt att vara tillbaka.
Att det skulle bli ett bra safari kändes i luften! Redan efter 5 minuter såg vi en 5 dagar gammal elefantkalv, skyddad av 4 vuxna elefanter. Varav en med stora betar. Detta bara några meter från jeepen. 23 elefanter blev resultatet. De flesta väldigt nära jeepen! Vi såg också dansande påfåglar! Och en bakdel av en tiger! Tänk nu har vi sett två bakdelar. Men hallå var är ansiktet? I snåren rörde den sig men ville inte komma ut och visa sig helt! Vi såg också 13 bisonoxar (Gaur), säkert 400 hjortar totalt och apor! Vi älskar verkligen safari! Känslan att ge sig ut är så häftig och adrenalinpåslaget när man ser något djur! Men lite sorgligt för nu blir det inga fler safari i Indien innan vi åker hem. Fler och fler saker börjar bli SISTA gången!

På kvällen hade vi valt fem-rätters middag i skenet av bara ett stearin-ljus. Mycket gott och mysigt! Och tänk att vi kan sitta 2 och en halv timma och bara äta och prata hela familjen. Känns kul!

På lördag morgon hann vi med ett dopp, frukost och ett hej då till elefanten innan vi packade in oss i bilen och åkte de fem timmarna hem igen!








Elefanter som just simmat över floden










Här inne rör sig tigern!






I går så fick Alexander bestämma vad vi skulle göra eftersom Karolina åkte på camp. Han ville spela tennis. Så det gjorde Fredrik, jag och Alexander en dryg timma. En stund med sol och bad och lunch vid poolen hann vi också med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar