tisdag 18 januari 2011

Indisk matlagning

Indisk matlagning tar verkligen lång tid att laga. Mycket som ska tärnas, brynas och kokas. Alla grönsaker måste också sköljas mycket noga. Inte ofta som man gör av med 7 tomater i samma måltid. Tomatpriser är något som Mary gänra pratar om med mig. För inte så länge sedan kostade de 10 ( 1,50kr) rupies per kg. Och nu kostar 40 (6 kr) rupies per kg. Vilket för mig fortfarande är galet billigt för så goda tomater! Ikväll gjorde jag 2 rätter ur en av de nya kokböckerna, Paneer with tomato ,shallot chutney och cauliflower curry med ris. Mycket gott men tog en timma att laga. Karolina som önskade mer indisk mat blev nöjd och Alexander som kom ut i köket och konstaterade att det fanns något kött och visade missnöje för det verkade också nöjd eftersom han tog om flera gånger. Såg lite på Gordon Ramseys matresa i Indien idag. Han träffade en indisk matexpert som menade att västerlänningars (köttätare)dåliga humör berodde på just köttet! Man blev mer harmonisk av att bara är vegetarisk mat! Gordon Ramsey gillade inte detta direkt!Men den indiska vegetariska maten är faktisk jättegod och vi väljer ofta det på bufféer när vi är ute och äter.

Annars har jag tränat på gymmet, varit på resebyrå och betalt och hämtat biljetterna till både Agra/Dehli nästa vecka och Maldiverna i mars. Betalade med något så ålderdomligt som check! Ja det är ju ett tag sedan man gjorde det! Kommer ihåg när vi bodde i Ryd i Linköping och det inte fanns någon Bankomat utan bara en minut. Och då funkade inte Bankomatkort i Minuten. så då fick man skriva ut en check och gå och hämta pengar på posten! Sedan har jag haft lite svenska tjejer på fika i eftermiddag, provade några nya kakor, banankaka med kaffe och kanel, brownie och sedan kokostoppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar