onsdag 12 januari 2011

Temperaturskillnader

Ja det var det när vi landade i Sverige. Kanske 45 graders skillnad. Men då hade vi några timmar att vänja oss. Idag var det så kallt på morgonen. Ramesh säger att det var bara 6 grader. Barnen frös när de gick till skolbussen, fast att de hade både långa träningsoverallsbyxor och jacka. Och nu är det säkert mellan 25 och 30 grader. Så över 20 graders skillnad under dagen. Underbart blå himmel och sol! Känner att det kommer att bli varmt på vår terass när sommaren kommer! Kanske får införskaffa en fläkt? Har suttit på terassen mest hela dagen och försökt slutföra mina uppgifter på höstens kurser. Är nog snart i hamn med dem. Känner att nu kunde få ihop alla trådar vilket jag inte kände att jag kunde före jul! Skulle vara skönt att bli av med dem så jag kan börja på mina nya kurser.

Sommar kan man nästan tro att det är nu då det är jordgubbssäsong. Köpte 250 ml för 40 rupies ( knappt 7 kr). De ser fina ut, luktar gott och är nu tvättade fem gånger! Hoppas att de smakar lika gott! Så ikväll blir det jordgubbar och mjölk!

För er som kommer ihåg hade vi minst 24 par skor stående i vår hall. Detta var inte speciellt snyggt eller trevligt. Men detta problem är löst sedan i lördags då vi hittade en mycket ändamålsenlig skohylla med tält på Big Bazaar. Sååå skönt att ha en ren hall!

Har funderat mycket på sophanteringen här i landet och visst arbetskraft ÄR BILLIGT men att se fyra stycken lyfta in soporna från en sophög på gatorna känns bara SÅ FEL. Att bara slänga sina soppåsar i en hög längs vägen istället för att lägga dem i en soptunna. Knepigt för en svensk att se. Det finns inga gröna soptunnor här. Varför? Väldigt få som betalar skatt här och säkert ingen som vill betala för en soptunna och sophantering. Lång väg att vandra. Men tänk vad mycket mer hygieniskt det skulle bli!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar