torsdag 10 februari 2011

Pannkakor i lyxförpackning!


Dagens bild är på en trött cykelrickshaw-förare i Old Delhi!

Vi har en vattenrenare i köket för det vattnet som vi använder till matlagning. Såg i förrgår att det inte såg helt klart ut så Fredrik ringde service-killen som kom hit i går kväll. När han skruvat i sär hela vattenrenaren så sa han att han skulle ringa SIR ( = Fredrik) och säga att han måste byta båda filtren. Blev smått irriterad och talade om att ett sådant beslut kan JAG ta. Om båda filtren måste bytas så måste de. Det är ju ingen miljoninvestering direkt. 1000 rupies! Så han bytte snällt filtren utan att ringa och informera SIR.

Idag har jag haft sällskap av Karolina hela dagen som är genomförkyld och har snutit upp en hela toarulle idag. Hon är bättre nu. Ingen feber men snuvig, ont i huvudet och nacken och ögonen rann hela natten. Hoppas att hon blir bättre så vi slipper ett sjukhusbesök imorgon. Hon tycker förresten att det är orättvist att hon varit sjuk 2 gånger på 6 månader och jag ingen gång. Men ända sedan hon började dagis har hon ju varit mer sjuk än Alexander. Hur Alexander har hållit sig så frisk som han har här med sina smutsiga händer är ingen som vet! Karolina har legat i sängen och kollat på TV4 Play och SVT Play hela dagen. Skönt att internet funkat så bra!

Har också haft ett litet samtal med trädgårdsmästaren som kom och ville ha sin lön, 700 rupies för förra månaden. Tycker han tar för mycket betalt eftersom hans arbetare kommer hit 5 minuter om dagen och sopar gräsmattan (ibland), vattnar snabbt och sedan går. Han ska vara här 30 minuter om dagen, men det har han aldrig varit enligt Ramesh. Och dessutom tar han hem vår frukt från träden. Den vill jag hellre ge till Mary eller äta själv! Jag sa till honom att 400 rupies är en lämplig ersättning för det jobb han gör! Lite lite tyckte han men lovade att jag aldrig skulle behöva betala extra för "medicin" till växterna!

Fredrik var ute på middag i kväll igen så då blev det pannkakor till kvällmat! I dag i lyxförpackning med skivade färska jordgubbar och ljumna, sockerkokta äppelskivor! Som en lyxig frukost tyckte Karolina!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar