söndag 20 mars 2011

Helg med massor av...

massor av god mat och trevliga vänner. Ja den här helgen har verkligen varit fylld med mat! I fredags åt vi, som jag skrev, grillbuffen på klubben med familjen D. Igår kväll med familjerna N och Ö pizza och goda efterrätter på Chez Mariannick med efterföljande öl på vår terass och idag brunch på Taj West End med familjen D. Mycket gott och trevligt har det varit.


Ett urval efterrätter från brunchen som hamnade i min mage!


En bild på "supermånen" härifrån Bangalore

Igår firades Holi här i Indien.

"HOLI!
Holi är färgernas festival, där ingen går säker för det färgade pudret (gulal) som är uppblandat med vatten.



Holi är från början en festival för god skörd och fertilitet för landskapet men firas nu mest symboliskt i åminnelse av en legend ur den hinduiska mytologin. Myten berättar om en förmäten kung som tar illa vid sig när sonen Prahlada tillber Vishnu. Kungen försöker döda sonen flera gånger men misslyckas varje gång. Till slut sitter kungens syster Holika, som sägs vara immun mot eld, med pojken i en stor eldbrasa. Pojken lyckas emmellertid fly oskadd medan hans faster bränns till döds.
Detta är anledningen till de eldar som tänds vid den här tiden.
Den här livliga festivalen knyts också samman med den odödliga kärleken mellan Krishna och Radha. Härav är Holi spridd över 16 dagar i Vrindavan och i Mathura, de två städer som Krishna kände stor tillhörighet till.
Holi firas inte bara med färgat vatten och eldar utan också med stora processioner ackompanjerade av folksånger, danser och en allmän känsla av lössläppt livsglädje.

Holika bränns kvällen innan holi."

På lekplatsen, en gata från oss var det fullt pådrag igår. Jag gick dit med Alexander när Karolina var på konst-kurs, men han vände halvvägs och sprang hem! Men jag ville gärna dit och fota lite. Fick lite färg på mig av kompisar som var där! Men bara i ansiktet och på armen. Alla kastade, sprutade och kletade färg på varandra och dansade. Glad tillställning med många barn och vuxna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar