måndag 2 april 2012

På kryss i Halong Bay- dag 1

Efter fyra timmar i buss, genom ett platt Vietnam med risfält efter risfält ankom vi så Halong Bay i lördags. Vår båt låg på svaj en bit ut så en lite mindre båt hämtade oss. Vi installerade oss i två av deras fjorton hytter och gick sedan till restaurangen för lunch. Sex rätter´s lunch visade det sig vara då man inte skulle välja någon av de tre varmrätterna utan fick dem ALLA! Riktigt god lyxmat, cremig pumpasoppa, färska spring rolls, och sedan de tre varmrätterna, kyckling, scampi och fick följt av fruktsallad! Allt upplagt mycket konstnärligt vackert. En stund hann vi sitta uppe på däck och njuta av den vackra utsikten av "sockertopps"-öarna som sticker upp grönklädda ur havet innan det var dags för första aktiviteten att paddla kayak in i en grotta och ut i en lagun där det fanns massor av små söta apor. Eftersom vi var osäkra på hur det skulle funka med Alexanders gips så var det bara Karolina och jag som paddlade och Fredrik och Alexander blev istället rodda i en risbåt till samma platser. En fantastisk känsla att paddla i denna härliga miljön! Unesco har skyddad dessa 1969 öar.
Nästa stopp var sedan en ö med en härlig strand och ett litet tempel på toppen, över 400 trappsteg upp! Att dessa trappsteg satte sig i benen behöver jag kanske inte nämna! Men väl uppe en magnifik utsikt över öarna! Tid för bad fanns men vi våtade bara fossarna eftersom det kändes väldigt kallt och det var sen eftermiddag och lite kyligt i luften!
Många aktivteter när man är på kryss, vi hann bara hem till hytten för dusch och ombytet innan det var dags att lära sig att göra spring rolls.Så nu kan vi göra färska spring rolls!
Efter detta satt vi uppe på däck, invirad i en skön fleecepläd och njöt av utsikten och kvällen!
till middag var det buffé, och godast tyckte jag elefantmusslorna ovh kinakålen var! Åt otroligt många elefantmusslor och de smakade verkligen hav! Härligt!
Medan Karolina och Alexander fiskade bläckfisk och maneter från båten så satt Fredrik och jag i baren och pratade med ett mycket trevligt par från Sydney!
Nu är vi tillbaka i Hanoi för en natt. Imorgon åker vi till Saigon. Så nu måste jag sova! Resten av familjen sover. Mer om kryssningen i Halong bay kommer nästa gång jag har tillgång till internet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar