tisdag 10 april 2012

En sista dag i Saigon

Eftersom planet till Bangalore, via Kuala Lumpur, inte gick förrän sen eftermiddag hann vi med ytterligare lite sightseeing i Saigon innan det var dags att ta farväl av Vietnam med förhoppning om återseende!

Vårt hotell i Saigon låg väldigt centralt, så sista dagens sightseeing blev väldigt smidig! En kort promenad från hotellet till första stoppet, Peoples Committe Building (stadshuset) i vacker renässansstil, med en stor staty av Ho Chi Min framför, sedan det lilla operahuset i kolonial-stil, med Hotell Continental på ena sidan och Hotell Caravelle på andra. Både hotellen har använts flitigt under både det franska kriget och det amerikanska (eller som vi säger " Vietnam-kriget"). I det vackra kontinentala Hotell Continental bodde Graham Greene under franska kriget. Vi passade på att ta en cappuchino i hotelles franska café "Lafayette" innan vi promenerade vidare. Dessa kvarter var verkligen lyxiga, här hittade man alla stora märken som Chanel, Louis Vuitton,  Burburry och så vidare.
Vi gick vidare till den stora inomhusmarknaden som vi besökt innan vi åkte mot Phu Quoc. Ytterligare lite shopping blev det innan vi gick tillbaka till hotellet och åt lunch innan vi åkte mot flygplatsen.

Under 11 dagar har vi fått vara med om otroligt mycket. Hade önskat mig ytterligare en dag i Hanoi men annars har allt varit toppen! Höjdpunkten var nog kryssningen i Halong Bay med den underbara kajakingen. En annan höjdpunkt var givetvis den Vietnamesiska maten som vi alla gillade! Vi saknar redan den goda nudelsoppan till frukost!

Vid halv två i natt var vi så hemma och i säng. Klockan ringde vid sju och jag måste säga att jag är imponerad av Karolina och Alexander som hoppade upp ur sängarna och åkte iväg till skolan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar