tisdag 3 april 2012

Fler dagar i Halong Bay

Andra dagen var absoluta höjdpunkten på vår kryssning i Halong Bay. Jag startade dagen med Tai Chi uppe på däck klockan sju. Och vackrare omgivning att göra Tai Chi är svårt att tänka sig. Därefter följde god frukostbuffé där den vietnamesiska nudelsoppan blivit vår favorit!
Efter en stund på däck kördes vi i en liten båt till vår "dagbåt", som skulle ta oss runt i Halong Bay under dagen. De flesta åker bara en natt på båten och missar denna fantastiska dag då man är ute i en lite mindre båt och kommer bergen och öarna lite närmare och kommer ifrån de allra flesta båtarna. Väl på dagbåten "parkerade" vi oss i solstolarna på däck och satt där och njöt av den vackra utsikten tills det var dags för första aktiviteten, kajak igen. Denna gång en lite längre tur in i en grotta och ut i en större lagun! Vi var lite modigare med Alexanders arm och satte en plastpåse på den och så kunde han sitta med i Fredriks kajak! Karolina och jag delade kajak igen. Den kajaktur var kanske ännu bättre än den dagen innan, och vi kunde titta på korallerna och fiskarna också i det klara vattnet. Häftigt att åka igenom en liten grotta. Sedan fanns tid för bad Karolina och Fredrik hoppade glatt från båten i det klara vattnet trots att det var lite kallt!

Efter kajaken åkte vi vidare till en flytande fiskeby där 300-400 familjer bor året runt och livnär sig på fiske. Vi besökte fiskemuseumet och en av familjernas hus. Här roddes vi runt i en risbåt. Vi såg skolan  och den lokala puben också! Några barn lekte utanför skolans ponton fast det var söndag. Efter detta spännande besök blev det återigen 7-rätters lunch på båten, vietnamesisk grönsakssoppa, skink- och äpple-sallad, grillade scampi, musselsoppa, sötsur kyckling, stekt bläckfisk och frukt! Återigen fantastiskt gott! Går det att äta färskare skaldjur? Både Karolina och Alexander gillade den grillade scampin bäst!

Helst hade vi velat vila en stund men nu åkte vi bara en liten bit och besökte sedan en pärlodling mitt i havet. Intressant att se de olika stegen av pärlodlingen. Och vi fick också se hur de snittade upp en 3 år gammal mussla och ut kom en vacker pärla! Tur vi inte hade pengar med oss!

Nu hann vi vi sitta och koppla av en stund på däck innan vi var hemma på stora båten igen! Väl där efter denna härliga dag gick Karolina och Alexander till sin hytt och Fredrik och jag upp till solstolarna på däck där vi njöt av solnedgången!

Även denna kväll avslutades med en fantastisk buffé (elefantmusslor även denna kväll) och med fiske.

Tredje dagen på båten började med tidig uppstigning för oss alla. Jag deltog inte i Tai Chi utan vi satt och njöt av en kopp te uppe på däck istället!
Före frukost åkte vi in med en liten båt till en fantastisk grotta, nog den pampigaste grotta jag sett!
Vi avslutade med en god frukost innan vi packade ihop våra saker och satt uppe på däck och njöt en stund till innan vi var tillbaka i hamnen!

Därifrån väntade en nästan fyra timmar lång resa i buss tillbaka i Saigon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar