onsdag 4 april 2012

Phu Quoc- en paradisö!

Ytterligare en tidig morgon. Men idag hann vi i alla fall äta frukost på hotellet innan vi åkte till flygplatsen för att flyga till Phu Quoc. Lite trötta blev vi allt när vi två timmar före flighten skulle gå checkade in och vår flight var inställd och vi ombokade på flighten efter. Efter mycket om och men och satta på stand by-listan så kom vi i alla fall med planet före vårt. Ett ganska litet flygplan flög oss på 55 minuter till Phu Quoc som är en liten ö som ligger på Vietnams västra sida upp mot Kambodja.
Så här skriver Expressen om Phu Quoc: "Här vill Vietnam skapa sitt eget Phuket.

Men än så länge är ön Phu Quoc en lugn och charmig avkrok befriad från massturism. Så skynda dig hit. "
Och det är verkligen lugnt och vackert här även om hotellen ligger som pärlband längs "Long Beach". Men det är ingen trängsel varken runt poolen eller på stranden.
Efter en kort resa från flygplatsen checkar vi  in och fick ett riktigt fint rum i två våningar, där allt är täckt i trä från golv till tak. Även badkar och handfat är av trä!
Men nu längtar vi efter att bada så vi byter snabbt om och tar oss ner till stranden.
Tycker verkligen jättesynd om Alexander som inte kan bada. Och han var lite ledsen för det idag. Undrade varför han var med på semestern! Men med en plastpåse runt gipset kan han i allafall gräva i sanden (med vänster hand) och bada fötterna i havet och i poolen. Och vi håller tummarna att ha inte trillar i!
En lång skön eftermiddag med sol och bad i både pool och varmt hav! Härligt!
I kväll åt vi BBQ-middag på stranden! Supermysigt i den ljumma (varma) kvällen. Karolina och Alexander åt kött och Fredrik och jag åt fisk och skaldjur. Gäller att passa på att äta dessa läckerheter (och hoppas vi inte blir sjuka!) Gott var det! Scampi, minipilgrimmsmusslor, bläckfisk och fisk tillsammans med bananbladssallad och en hel del annat! Karolina tycker att hon fått lite "overload" av bläckfisk! Har fortfarande inte vant mig vid priserna. Vi åt middag för en miljon trehundratusen dong i kväll! Men lugn! Dela med 3100 så blir det i svenska kronor!
Och ikväll ställer vi inte väckarklockan för nu har vi semester och tar sovmorgon! God natt!

1 kommentar: