måndag 30 april 2012

God Mat och härliga vänner!

I fredags kväll hade vi inget inbokat! Vilket var enormt skönt och har inte hänt på många, många veckor! Att bara sitta hemma och slöa och kolla på film en fredagskväll hade vi längtat efter. Vi blev dock en till då Alexander ville att hans franske kompis G skulle sova över! Vi åt oxfile och klyftpotatis, trots att strömmen var borta stora delen av kvällen! Det gäller att vara uppfinningsrik! Det är väldigt bra att vi har två tv-skärmar nu! Alexander och G intog den där uppe för att spela spel och kolla på film på. Och vi andra tog den därnere! Vi mumsade också på äkta parmesanost! Vilket var en njutning i sig!

På lördag förmiddag följde Alexander med G´s familj in till vetenskapsmuseumet och åt på Japans restaurang. Vilket han tyckte var toppenkul! Och toppengott!

Karolina och jag passade på att åka till Tuck Shop, vilket står på hennes "att-göra"-lista! Tyvärr fanns inget speciellt kul där så vi åkte vidare till Phoenix, det nya, västerländska shoppingcentret! Vi hämtade upp Fredrik på vägen. Fokuserad shopping är ju vad som gäller nu! Karolina köpte ett par jeansfärgade Converseskor och Fredrik två par. En ny Converse-ryggsäck till Alexander. Så slipper vi köpa ny skolväska inför skolstarten! En "kaffe-bords"-bok om Hampi (som vi besökte för någon månad sedan) inhandlades också! Lunch åt vi på franska Café Noir! Goda, fyllda baguetter i lite fransk miljö!

På kvällen åkte vi och våra vänner familjen S in till city och köttrestaurangen "The Only Place". Barnen i en bil och de vuxna i en gör resan dit mycket trevlig! Vi åt massor av förrätter, oxfile och stekar! Eftersom de inte har några alkoholrättigheter tog vi med en flaska själva. Som de smög ut i köket och kom ut med i små glas! Mot en liten korkavgift! Att 9 personer kan äta så mycket förrätter och oxfile så de storknar för dryga 600 kr är fantastiskt i sig! En mycket trevlig kväll tillsammans!

I går togs söndags-brunchen till en ny nivå då vi testade ett annat av de stora hotellen, Oberoi! Vilka fantastiskt smårätter! Härliga skaldjur! Underbart kallskuret! Mumsiga efterrätter! Fantastisk champagne! Och ett fantastiskt roligt, stort sällskap!  Med 30 personer intog vi halva ute-delen av restaurangen! Och vi har nog världsrekord i "långbrunch", efter några timmar i baren efter brunchen, åkte vi hem strax före 7. Barnen hade vi skickat i en bil några timmar tidigare!

Tyvärr tog jag inga bilder på den vackra och goda maten igår! Istället blir det några bilder på den goda maten i Vietnam!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar