torsdag 19 maj 2011

Mango-marknad





















Läste om mango-marknaden i tidningen förra veckan och blev extra inspirerad att åka dit när jag såg bilder igår. Så en tur dit fick det bli idag. Inget är nära här i Bangalore så nästan en timma tog det tills vi kom fram till området med alla stora lagerskjul med mango. En upplevelse att ha sett. Enligt en kille vi pratade med så kommer/ kör man iväg med 300-400 lastbilar med 15-20 ton mango i varje. Varje dag! Hit kommer mango från hela Indien. Mycket går till fabrik för att sedan säljas vidare till USA där de får mer betalt. Vi kom därifrån med 21 kg mango i bilen, drygt 10 kg har hamnat hemma hos oss. 2 sorter blev det. 15 rupies/kg för den ena och 30 rupies/kg för den andra sorten. Eftersom det är för distributörer så är mangon inte mogen ännu utan vi får tålmodigt vänta 4-7 dagar som de sa det skulle ta för dem att mogna. Hela familjer jobbade med att bära mango. Såg en flicka i Karolinas storlek som bar en stor korg med mango på huvudet fram och tillbaka till lastbilen.

Därifrån bar det vidare till en konsthantverksmässa vid konstskolan här i Bangalore. Mycket fint fanns. Men bara några småsaker inhandlades. Men också kul att se så mycket olika indiska konsthantverk. Tavlor, träarbeten, kläder och mycket annat. Men kanske var det värmen som gjorde att det inte blev några affärer.

Sedan blev det ett snabbt stopp på Leela Palace och en lunch. Är säker på att Ramesh trodde vi lyxade med dyr lunch men det gjorde vi ju inte. Bara en pizza på Barista!

Uppvaktade Mary på hennes 20:e bröllopsdag idag. Hon hade köpt en ny fin sari som hon bar idag. De skulle fira ikväll med kyckling-biryiani, som alltid när det ska firas. Av mig fick hon en stor chokladkartong och ett häfte med matkuponger. Hon blev jätteglad och tacksam för matkupongerna. Det värmer in i själen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar