söndag 22 maj 2011

Trevlig lördag med ersättningschaufför


Stort träd i Poonams trädgård

Igår fick vi en ersättningschaufför eftersom Ramesh skulle på bröllopsmottagning. En av hans bästa kompisar skulle gifta sig idag. Båda Ramesh kompisar som han delat huset med har nu flyttat ut för att gifta sig.
Att ha ersättningschaufför är alltid en intressant upplevelse. Att han helst inte ville jobba kände jag direkt när han frågade om våra planer. Först Karolinas "art-class" och sedan iväg till familjen Z i norra Bangalore. Han förstod inte riktigt om vi skulle äta lunch eller middag där när jag sa vi skulle vara där vid halvtretiden. Han frågade direkt när vi tänkte åka hem därifrån! Svårt att säga! Att han inte var smidig som Ramesh visste jag eftersom vi har haft honom en lördag tidigare. Det visar sig genom att han inte stannade på rätt sida av vägen vid art-class eller tyckte jag kunde gå över den trafikerade vägen till blombutiken, istället för att köra runt och stanna på rätt sida. Tänk vad van man blir vid den goda service vi får av Ramesh! Vi saknar honom verkligen när han är ledig.
Karolina hade näst sista lektionen på sin art-class. Det har verkligen varit bra. De har jobbat med olika tekniker varje lördag. Karolina som älskar att pyssla och måla har verkligen lärt sig mycket. I går målade de blommor från Poonams stor, fina trädgård på olika sätt och lärde sig hur man blandar färger när man målar med vaxkritor för att få rätt effekt.
Vi var bjudna till våra kompisar, familjen Z, i norra Bangalore igår. Så direkt från art-class åkte vi mot deras område. Pizza på Dominos pizza, nära Fredriks jobb, blev det till snabb-lunch! Inga bestick fanns så bara att äta med händerna!
Att åka någonstans här tar ju alltid tid och till deras område tog det en dryg timma från oss. Verkligen kul att se andra områden. De bor också i en "gated community", lite mindre än Palm Meadows. Men väldigt mysigt. Mango-marknaden som vi besökte i torsdags ligger inte långt därifrån. Att tjejerna trivs bra ihop är så roligt! Karolina tycker det känns som de känt varandra länge. C och K gick och badade i poolen på egen hand en lång stund. M fick revansch på Fredrik i tennis på grusbanan. Tjejerna spelade teater för oss så vi vek oss av skratt! Alexander fick spela cricket på en RIKTIG cricket-plan men vågade inte åka med på motorcykeln tillbaka utan sprang bredvid!
En otroligt trevlig lördag med mycket god mat hade vi tillsammans med familjen Z! Alexander som ätit lite lite mat ett tag nu åt så han höll på att storkna av den goda oxfilen och potatisen! Bättre betyg kan man inte få! När klockan var halv elva ringde vår chaufför på dörren och undrade när vi skulle åka hem..... Skulle Ramesh aldrig gjort! Stannade en stund till innan vi blev hemskjutsade i den mörka Bangalore-natten!
Fredrik och Alexander hade hoppats på att gå på cricket-match idag. Klockan 10 ringde Fredriks kollega och sa att han bara fått 2 biljetter. Fredrik som tänkt bjuda med Ramesh också tackade då nej. Inte ville han gå på cricket utan Ramesh. Så det fick bli att följa cricket-matchen på TV istället! Idag har vi hållt oss hemma hela dagen. Eftersom det var molnigt till långt fram på eftermiddagen drog inte poolen. Så här har pysslats, sytts kuddfodral, spelats badminton (Alexander tycker han är för bra för att spela med mig! SJÄLVFÖRTROENDE!!!), och bara tagit det lugnt. Vilket är väldigt skönt ibland!


Dagens verk!

2 kommentarer:

  1. Vacker kudde och visst blev det lite spännande när Ramesh var borta en dag? :)

    SvaraRadera
  2. Tack Andreas! Jo vårt liv blir lite mer spännande när Ramesh är ledig! En bra chaufför är så viktigt när man bor så här och inte kan köra själv. Kanske svårt att förstå vikten av det!

    SvaraRadera