söndag 1 maj 2011

Jaktlycka!



Ja, det kan man nog säga att vi har haft! 63 elefanter, en 3 meters krokodil, apor (med många ungar), hjortar i alla storlekar, bisonoxe, gaur, påfåglar, vildsvin och mycket annat. Men ingen tiger den här gången heller. Även om vi hade flera spår på tiger så dök det inte upp någon. Vid ett tillfälle när vi var ute på båtsafari så stod alla små hjortar blixtstilla och lyssnade och tittade åt samma håll. Men ingen tiger kom så länge vid stod där.

Att ge sig ut på safari, med jeep eller båt är otroligt spännande. Vad får man se? Man sitter spänd och letar och lyssnar hela tiden i flera timmar. Vi ville åka tillbaka nu under sommaren för att det samlas så många elefanter på samma ställe för att beta gräs nere vid floden. Största ansamlingen i Asien?
Fem timmar tar det att köra till Kabini, Nagarhole National Park härifrån Bangalore. Så det blev en tidig morgon i fredags. Vägen är vacker så det går ganska fort ändå när det är mycket att titta på. Och i Indien händer alltid mycket längs vägarna. Vi bodde på Orange County den här gången, på andra sidan vattnet mot förra gången. Fantastisk "djungel-resort" i lite Afrika-stil. Vi bodde "galet" bra i ett vackert hus med egen pool på innergården. Igen var det helpension med buffé och maten var riktigt bra.



På fredagseftermiddagen tog vi en jeepsafari. Och spänningen är stor när man sätter sig i jeepen och åker iväg. Första djuret vi såg var en örn. Att se första elefanten är alltid lika kul. Vi fick se många ansamlingar med elefanter längs flod-kanten. Precis så där som det ser ut på alla bilder. Djungeln var mycket torrare nu än när vi var där i oktober. Så det kändes lite annorlunda.
Ett bad under stjärnorna hanns med före middagen. Häftigt!

På lördag morgon efter frukost gick vi för att rida på resortens elefant. Riktigt kul! Och denna gång vågade Alexander också så hela familjen hoppade upp på ryggen på elefanten. Jag tyckte det var läskigare förra gången! Sedan matade vi den med äpple, päron och bananer som hon snabbt sög tag i med snabeln och sedan in i munnen. Sedan var det dags för elefantens bad nere i floden. Karolina och jag kavlade upp våra byxor och hoppade i vattnet tillsammans med några andra. Vi tvättade och klappade den medans den låg ner i vattnet. Och som Fredrik sa " rätt som det är så ser jag min fru hoppa upp på elefanten i vattnet och Karolina efter". Vi fick tre härliga vattenduschar av den, när den fyllde snabeln med vatten och sprutade på oss! Kul upplevelse!





Hem för välbehövligt klädbyte och slappa vid poolen innan vi for ut på båtsafari på eftermiddagen. Så snart vi kom in i parken fick vi se kanske 10-12 elefanter, med många små ungar på flodbanken. Därifrån vidare mot en annan ansamling elefanter som vi kunde gå mycker närmare. Lägga till precis vid kanten. Men på väg dit fick vi se något helt annat! Fredrik fotade en stork och vad låg bredvid? Jo en nästan 3 meter lång KROKODIL! som låg och värmde sig! Lite läskigt måste jag allt säga. Såg " Tillbaka till Eden" framför mig! Och hoppades att Alexander inte skulle hänga för mycker över båtkanten.






När vi tittat och fotat färdigt åkte vi kanske 30 meter och la till. Vad händer då? Jo rakt fram oss börjar en stor manlig elefant jaga bort en annan, Det blir "slagsmål". Oj vad de låter! Och att dessa jättekolosser kan springa med den hastigheten! Glad att inte vara ivägen. Han jagar bort sin manlige kollega (vill ju vara själv med att 15 elefantdamer bredvid oss)och kommer stolt tillbaka som den kung han nu är! På vägen får han sedan jaga bort en gaur också! Sedan händer nästa sak! Vår motor har trasslat in sig i ett illegalt fiskenät! 30 meter bakom oss har vi alltså en 3 meters krokodil, 20 meter in på land 15 elefanter, rakt framför oss 2 ilskna hanelefanter (Tuskers!) och en Gaur. Inte utan att man hoppades att de skulle få igång motorn! Och det fick de efter att ha klippt bort nätet från propellern! Många fler elefanter fick vi se, apor, hjortar och annat men som sagt ingen tiger (trots att vi hade flera spår). Lyckliga och glad efter alla upplevelser for vi nu hem. Med sikte att bada i poolen före middagen.

På lördagkvällen hade vi bytt ut buffen mot 5-rätters "candle light"-middag i en uterestaurang. Inget elljus, utan bara ljus på borden. Vi hann bara hem till huset för att byta om och i poolen när vi såg hur svart himlen var och snart började det att mullra. Och sedan kom regnet. Fredrik låg kvar i poolen men vi andra gick in. När mörket fallit kom åskan riktigt nära. TVn försvann (vilket gjorde Alexander besviken och ledsen, ingen Cricket). Vi släckte i huset och började räkna blixtrar. När vi räknat till 123 blixtrar som lyste upp hela området med 1 sekunds mellanrum tröttnade vi. Kanske 200-300 blixtrar med så kort mellanrum. Inget man varit med om tidigare direkt. Och nu ska man tänka att vi var helt ute i "djungeln" och det är mörkt. Men dessa blixtrar lyste upp så det blev som dagsljus. Vi började allt fundera på att strunta i middagen eller försöka få den levererad till huset. För i denna åska och detta regn var det omöjligt att gå till restaurangen. Men strax före åtta lugnade det ner sig och vi ringde på några fler paraplyer. Så till restaurangen kom vi och massor av god mat fick vi i skenet av ljus och en och annan blixt på avstånd som lyste upp hela floden. Mäktigt! En mysig kväll! Vaborgsafton som det var hemma i Sverige hade vi hoppats på en "camp-fire" men svårt att få till i detta väder! Ovädret kylde ner luften ordentligt och så kallt som det kändes på kvällen har jag inte känt sedan i december. Så inget dopp under stjärnorna blev det! Väl tillbaka i huset kom resorten med en födelsedagstårta till Karolina! Gulligt, men vem orkar äta tårta vid 22.30 efter en femrätters middag???
I morse efter frukost gick vi och matade elfanten igen och sa hej då till den! Lite sol och bad hann vi med innan vi packade in oss för de 5 timmarna hem till Bangalore.
En härlig helg med många upplevelser! Jo, dit vill vi igen!
Och nästa gång ska vi se en TIGER!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar