måndag 18 oktober 2010

Helgdag igen!

Idag hade Fredrik helgdag igen. Dasran tog slut igår så jag vet egentligen inte varför ABB valde helgdag idag. Volvo hade till exempel i fredags! Skolan öppen som vanligt och Fredrik och jag hade planerat att spela golf med några kompisar. Men det blev det tyvärr inte eftersom Fredrik är dunderförkyld fortfarande. Att spela golf 5 timmar i 30 graders värme känns inte som en bra idé då!



Istället åkte vi till ett tempel och en Shiva-staty (65 fot hög) byggt och ägt av samma ägare som köpcentret bredvid. Kommersiellt är väl bara förnamnet! Lite Disney-stuk helt klart. Ramesh följde med och hjälpte oss lite. Man får som alltid ta av sig skorna när man går in i tempel. Här fick man gå i en mörk tunnel med trappor till olika små rum med olika gudar där det brann lite eld. Man ska ta med handflatorna över röken och föra det mot ansiktet. Sedan fanns offerplatser där man kan kasta kokosnötter, skålar att lägga 108 mynt i, skedar med brinnande metatablett som man ska gå runt någon gud med och en hel del annat. Många äldre indiska damer som tittade på oss. Kanske hade de inte sett några så ljusa tidigare?



Det fanns också en stor Ganesh-staty och en stor Shiva-staty sittande i lotusposition med Ganges-vatten som flödade över lockarna! Lite förklarande skyltar om varför man ringer i klockor inför en ceremoni, om OM-ljudet, Offergåvor var intressanta att läsa. Nog tur att inte barnen var med och gick i mörkret!

Sedan blev det en tur in i shoppingcentret och varuhuset som ligger där. Fick tag i 2Sacco-säckar till bra pris! En dryg hundralapp styck!
Lunch blev på Pizza Hut i närheten. Smakade bra som vanligt! Färsk ananas på pizza är helt klart gott!


Väl hemma blev det en tur till poolen för lite sol och bad!
Och sen lite amerikansk äppelpaj på terassen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar