onsdag 20 oktober 2010

Riktiga Indien

Började dagen med Yoga. Idag var det en annan Yoga-lärare. Yoga-läraren (kvinna) såg lite ut som en hinduisk munk! Oranga indiska kläder, rakat huvud och runda glasögon! Kändes som att vara på retreat och verkligen indiskt!Hon jobbade mer med lederna och det var lite annorlunda än förra veckan och helt klart annorlunda än Friskis och Svettis yoga. Yogan uppe på takterassen är verkligen härlig. Lite svalt på morgonen, fin utsikt över Palm Meadows med alla palmer och fåglar som flyger under taket. Köpte mig en yogatröja med lite längre ärm idag då det behövs på morgonen.
Funderade dock på hur man ska återanpassas till det svenska livet när man inte kan gå på yoga och gympa på morgonen! Men det får bli ett senare problem!

Idag åkte vi in till Commercial street, den riktigt Indiska shoppinggatan i city. Idag blev det också lite tvärgator och parallellgator till Commercial street. Riktigt kul! Det blev billigare och billigare ju mindre gatorna blev. Skräddare längs gatorna som satt och sydde pärlbroderier på tyger. Provade prutkonsten idag. Nu har jag lärt mig var man kan pruta och att börja med 50% av utgångspriset. Också riktigt kul. Mamma trivs på gatorna runt Commerical Street så det blir nog en tur till nästa vecka. Mamma köpte ett överkast idag i samma affär som jag köpt alla gardiner och vårt överkast. Behövde inte pruta där. Han som äger affären drog direkt av 10% av priset. Jag har nog köpt lite för mycket där..... Det fanns en hel del roliga klädaffärer med stilar på indiska kläder som jag inte sett förut. Förstod nu också hur det fungerar med de vackra tygbitarna draperade runt provdockor. Dessa syr de små affärerna upp till kläder på 24 timmar. Tygerna kostar 250 rupies och sömnad 150 rupies. Det får det nog bli någon gång. Ett besök i Jockeybutiken blev det också så nu är vi välekiperade vad gäller underkläder och myskläder till fantastiskt bra priser.
Blev jätteglad i eftermiddag av att prata med Åsa för första gången sedan vi flyttade hit. Visst är Skype fantastiskt!

Tyvärr underhåll på Blogger just nu så det går inte att lägga upp några bilder. Synd! För det blev många bra idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar