tisdag 12 oktober 2010

Lugn dag

I går glömde jag skriva om festmiddagen vi hade i går! Nämligen Oxfile, klyftpotatis och SVENSK BEARNAISÅS! Oh vad gott det smakade. Nu får vi äta de andra påssåserna med andakt! (mamma hade köpt ganska många så vi klarar oss nog till jul!)

Idag tog vi det lugnt på förmiddagen och satt en stund i våra nya rottingmöbler på vår nya terass. Det är sååå skönt att kunna sitta ute! Och vilken tur att taket blev färdigt och möblerna kom tills mormor och morfar kom. Sedan solade och vi badade vi ett par timmar. Nästan ingen där på vardagarna mer än några svenskar. Känns lyxigt att ha en så fin och stor pool nästan för sig själv.

Efter lunch åkte vi och bytte en rostfri kastrull som tappat botten. Det gick smidigt. Behövde inte ens bli arg.... Sedan blev det lite inhandling av mat på Hypercity och kött i köttaffären.

Sedan var det dags för barnen att komma hem med sina läxor. Idag kändes som något slags rekord! Karolina hade läxa i matte, engelska, UOI, Extra engelska, dans och hon hade även tagit med sin bildläxa hem! Det är inte bara en sak i varje ämne som ska göras utan flera... Så nu har vi jobbat hårt i kväll.

Alexander har ett nytt UOI-projekt som han verkligen gillar. Det handlar om "landforms" och han beskriver geografin i Indien, var vulkanerna ligger, haven och mycket annat som han aldrig gjort annat. Han beskrev för mig att mellan två kullar ligger det en "valley". Kul att han lär sig saker på engelska som han inte har en aning om vad de heter på svenska! Förra projektet som var hygien och sjukdomar pratade han aldrig om men detta har verkligen fångat hans intresse. Kanske är det också för att han nu förstår vad de pratar om?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar