tisdag 5 oktober 2010

äntligen terasstak!


(så här såg det ut på terassen innan de städade)


(så här fint är taket)

Om måndagar är läxfria dagar då är tisdagarna den dagen då barnen kommer hem med alla sina läxor. Tycker vi har fått in bra rutiner för läxläsningen nu och vet ungefär hur mycket som behöver göras varje dag. Det är läxor i engelska, matte, UOI och extra engelska och flera läxor i samma ämne.

Jag var en sväng i 2 möbelaffärer för att hitta en lösning till våra 24 par skor som står i hallen. Hittade världens rangligaste skoställ. Sedan finns det skobyråer. Det är nu man saknar IKEA. Ska väl bestämma mig någon dag!

Idag har så äntligen vårt terasstak blivit färdigt. Och de har skruvat upp de andra taken också. Undrar dock om PMOA (föreningen här)kommer och kontrollerar att det trots allt satt upp de GAMLA taken igen. Hursom helst är vi glada att ha en terass med tak där man kan sitta både när solen skiner och monsunregnet faller. Bara att invänta rottingmöblerna. Ramesh hade frågat Fredrik vad taket till terasssen kostade och när Fredrik berättade det sa Ramesh att det kan man ju bygga ett mindre hus för! Ett enkelt skjul kan man nog få till. Man får dock lite dåligt samvete att så fort man köper något så är det mer än hans lön. En skobyrå kostar till exempel mer än han tjänar på en hel månad.

(utsikt från gymmet)

Blev också en sväng till gymmet imorse. Tycker verkligen det är kul och skönt att träna. Fredrik är iväg och spelar badminton nu. Hoppas att de vinner dubbeln idag så inte självförtroendet sviktar!

Jag jobbar också vidare med mina inlämningsuppgifter till nästa vecka. Sitter och funderar på kapitalbindningskostnaden som ger besparing om klockorna görs på beställning istället för att lägga på lager. (enligt handledare får man lära sig den formeln om man läser företagsekonomi! Och det har jag ju inte gjort men får klura ut det ändå!) En fråga var om grossisterna har en roll i framtiden! Hade ganska mycket att skriva som svar på den frågan.....Annars handlar det mest om Japanska sjön, tredjepartsamverkan och Intermodala transporter!


(monsunregn från balkongen)

Nu blir det fruksallad på papaya, ananas, vattenmelon och indiska småäpplen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar