söndag 28 november 2010

1:a advent!


(adventsljusstake a la Indien!)

Så har vi då firat lite första advent här på andra sidan jordklotet! Tänt det första ljuset i min egendesignade ljusstake! Något mysigare ikväll när det var mörkt än i morse! Och adventsfikat med mjuk pepparkaka och kokostoppar! Riktigt god pepparkakssmak blev det!


(

(några fina adventsstjärnor i papper!)

Annars har vi ägnat oss åt barnens favoritsysselsättning! Att vara HEMMA! Skönt, speciellt för Karolina som ju var på 3 dagars läger och sedan var vi borta hela dagen igår. Karolina hade dock en bokrapport som ska vara inne imorgon så hon fick jobba lite på förmiddagen. På eftermiddagen lekte hon med H vilket hon tycker är jättekul! De gillar båda att pyssla! Alexander lekte på egen hand vilket nog var skönt för honom.
Ikväll gjorde jag potatisgratäng för första gången här. Det har ju inte funnits något grädde på säkert 6 veckor. Men i torsdags köpte jag då det fanns i 1 liters förpackning. Den blev GOD, men ganska ful då det såg ut som grädden blivit vispad! Men med oxfile och lite bearnaisesås till så blev det en riktig festmåltid denna 1:a advent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar