söndag 21 november 2010

Expat - världen är verkligen liten

Igår drog vi ner till city. Först för att fixa mina nya, slipade solglasögon där ena glaset lossnar hela tiden. Sedan gick vi längs M.G Road där vi hittade en antik-affär. Vi letar efter en speciell ljuslampa att ha på golvet. De hade inte någon nu. Men de skulle höra av sig när de får in någon. Fantastiska saker i dessa antikaffärer, tavlor från gamla tempel, kyrkodörrar, trähästar från karulseller, bronsfigurer och mycket annat! Att promenera i centrum är spännande och man hittar nya skojiga affärer hela tiden. Därifrån vidare till den gamla bokhandeln Gangaram. Det blir alltid lite tidningar, böcker och annat smått och gott som inhandlas. Nu hittade jag en liten grön pappersgran att fälla ut (kanske 20 cm hög) som ska få pryda vårt bord till vi far hem till julen i Sverigen. Även 4 små pappersstjärnor att hänga upp i fönster blev det. Så lite pynt ska det bli, med betoning på lite!

Vi har alla lite svårt att förhålla oss till att det snart är jul. Och att lyssna på julmusik blev helt fel! Vi lämnade ju Sverige när det fortfarande var sommar och vi har fortfarande sommar så det är väldigt svårt att förstå att det är kallt och snö. Vi längtar inte efter jul och julklappar som ett "vanligt" år utan vi längtar efter Svensk mat som lax, räkor och Alexander längtar efter bacon! Vi vill hämta lite grejer i huset som vi saknar och kanske mest längtar vi efter att träffa vår familj och våra vänner! Tror jag ska försöka baka lite lussekatter och pepparkakor till veckan. Ska försöka låna ihop några pepparkaksformar. Sedan måste jag få tag i en adventsljusstake med 4 ljus. Tror det blir svårt. Har sett med 5 ljus. Tror det får bli en sån med en liten dekoration för 5:e ljuset!

ABB har en familjedag på lördag och då ska vi svenska expats ha luciatåg. Så i lördags letade vi långa vita skjortor. Vi hittade dem på en tvärgata till Commercial street i ett gammaldags herraffär. Så nu har vi 2 länga skjortor Fredrik och jag. Så nu måste jag bara hitta lite glitter (eller rött sidenband!), lite vitt papper och guldpapper för att tillverka en strut! Ska få kolla i en tjejs jullåda på tisdag för att kanske få låna en luciakrona! Undrar vad de 1000 indierna kommer att säga om vårt lucia tåg???

Nöjda med vår shopping drog vi sedan till Hard Rock Cafe. Det var 2 månader sedan vi var där senast. Så sugna var vi på goda hamburgare! Väl där så var där en svensk familj och en norsk. Vi satte oss vid ett bord och började titta i menyn. 10 minuter senare dök A o J med familj upp också! Så Expat-världen här i vår 9-miljoners stad är verkligen liten!

På kvällen hade vi nyanlända ABB-familjen C och R med barn på middag. Deras A som är fem år leker bra med vår A! Kul! Strömmen gick precis innan de kom så jag hann snabbt tänka ut plan B hur jag skulle göra med potatis och efterrätt. Men tack och lov behövde jag aldrig använda mig av plan B då strömmen kom tillbaka när vi satt på terassen och mös!

Idag har vi tillbringat större delen av dagen vid klubbhuset och poolen. Fredrik spelade tennis med barnen en timma och lunch beställdes till solstolarna! Ja, en härlig dag! Att all disk var borta från köksbänken och köksbänken sken helt blank och ren när vi kom hem var en skön känsla och gör inte dagen sämre! Det ska absolut bli en vana att be Mary komma och jobba lite extra när vi haft gäster!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar