söndag 28 november 2010

Fredrik hoppade i poolen....


med kläderna på för att inviga ABB´s familjedag igår! Ja inför 1200 indier blev Fredrik utvald att först dansa vid poolkanten och sedan hoppa i med kläderna på för att inviga familjedagen!!! Hur det kom sig??? Vet ej? Men förmodligen för att de vet att han skulle ställa upp på det!!! 1200 indier applåderade och tjöt när Fredrik tog sats och hoppade!

Tur att han hade ombyte med sig för att vi skulle ut och äta på kvällen! Igår var vi alltså på ABB´s årliga familjedag. Den var i år på ett exklusivt resort nordväst om Bangalore. Det började med femkampsövningar, öppna skattkista, bygga torn, kasta bollar osv, för att samla plastpengar för att byta in till små leksaker. Tur att vi fick ihop till en liten nalle och en boll! Sedan blev det någon form av ringdans runt den stora poolen. Efter det blev det indisk buffe. 4 stationer med mat fanns. Undrade först hur det skulle gå när 1200 skulle äta samtidigt men det gick bra. Att sitta vid ett bord var dock bara att glömma. Vi hittade en trappa i skuggan som funkade bra. Alexander var dock lite missnöjd med detta. Han sa att pappa sagt att vi skulle åka till ett lyxhotell och så fick vi inte ens sitta vid ett bord!!! Helt OK indisk mat. Sedan lämnade vi resort-delen och gick över till en stor gräsplan där stolar och scen var uppsatta för eftermiddagens uppträdanden. De anställda dansade och sjöng och tydligen så är detta årets event så de hade tränat i veckor för sina framträdanden. Som var av blandad kvalitet. Många stationer med indiska snacks stod uppställda, en popcornvagn och spunnet socker fanns också. Gissa vem som var först att fixa popcorn av 1200 stycken??? Jo, vår Alexander som bevakat popcorn-vagnen länge för att sedan så snart han såg att den började bli färdig göra en framstöt! Ett stor plus till Alexander som hämtade popcorn till sin syster också!
Vi svenskar och en norsk familj smög sedan iväg för att byta om till vårt lucia-tåg. En mäktig känsla att inför 1200 vilt fotograferande indier skrida fram längs den röda mattan och upp på scenen! (Vi sjöng inte ensamma utan vi hade lucia-sången på hög volym på högtalarna) Vi var riktigt tagna allihopa över känslan och intresset från dem. Helt klart ett minne för livet! Just nu funderar vi på hur många kort vi finns på? Väl på scen berättade Fredrik bakgrunden till Lucia. Sedan tågade vi tillbaka igen. Alexander ville inte vara med utan stannade nedanför scenen!


Efter avslutande danser och ett oändligt tackande av diverse människor som planerat festen på scen så var dagen till ända och vi tillsammans med 4 andra svenskar åkte vidare till den Vietnamesiska restaurangen Blue Ginger på Taj West End. Kanske en av de bästa restaurangerna i Bangalore? Åt Soppa på scampi (riktigt mysigt att äta stark soppa i den lite svala "vinterkvällen" sittandes utomhus med en sjal omkring sig), sedan pilgrimsmusslor till huvudrätt (säkert 15 stycken!!!!)och en god cream brule till efterrätt. Alla rätterna med ingefära och citrongräs som tema! Ja, det var sann en njutning! Trötta somnade vi sedan alla i bilen på vägen hem efter denna långa och intensiva dag!

3 kommentarer:

  1. LOL !! Fantastic picture of Fredrik halfway into the pool .. He looks happy ! - Prady

    SvaraRadera
  2. Jag vill ha era bilder på luciatåget och på vår familj vid tillfälle.. Kram Cissi

    SvaraRadera
  3. Ska se till att du får dem på familjen Cissi. Jag hoppas att vi får på hela tåget också för det har jag inte! Kanske finns vi på youtube???

    SvaraRadera