måndag 8 november 2010

Diwali-lovet över

Så är det dags att återgå till vardagen igen imorgon. Efter en fantastisk vecka i paradiset Kerala.

Igår och idag har vi varit HEMMA vilket är det bästa barnen vet. Bara iväg till klubben för att äta lunch. Igår blev det indisk brunch fast vi var lite trötta på indisk buffe efter Kerala.

Vintern är här! Igår regnade det hela dagen. Det var första gången sedan vi kom hit för tre månader sedan som det har regnat en hel dag. Temperaturen är ca: 20 C. Inget bad i poolen som vi tänkt. Inget regn idag men heller inget väder att gå till poolen. Fredrik och jag åkte ut på lite ärenden på förmiddagen och Karolina och Alexander var själva med Mary. Hon tyckte de hade varit så duktiga och snälla!!!

Stackars Mary, som bor i ett litet hus med bara ett rum, hade inte sovit på hela natten eftersom det hade regnat in i deras hus. Förstår att det hade läckt in efter så mycket regnande. Och när det regnar här regnar det inte lite.

Fredrik och barnen var iväg och spelade tennis en stund idag (och jag försökte plugga lite - har 2 uppgifter som ska vara inne på fredag.)

Vi har varit utan starkström i ett dygn nu. (troligen därför att all el gått åt nu vid Diwali-firandet). Detta innebär att vi inte kan använda tvättmaskinen, ugnen, vattenkokaren och brödrosten och att vi får duscha KALLT!

Dagen bästa inköp blev en lime-press för 65 rupies (10 kr). Att dricka Fresh lime soda när man är på restaurang är bland det mest läskande man kan tänka sig. Och nu har jag lärt mig vilka lime man ska använda. Mycket logiskt, de som heter LEMON och är supersmå lime! Jag har tidigare köpt de som heter Sweet Lime men vi har känt att det inte ger rätt smak. Men nu äntligen med rätt lime (lemon) och med en press (ser ut som en vitlökspress men lite större) så fick vi äntligen till rätt smak ikväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar