måndag 28 november 2011

Besök i slummen

Då solen lyste med sin frånvaro bestämde sig mormor och morfar för att följa med till skolan i slummen. Pärlarbeten stod på programmet idag. Och både eleverna i 4:an och 8:an skapade pärlarmband med stor inlevelse. Samma spaning som alltid. Killarna (speciellt de i 8:an) är väldigt drivna och skapar med ett genomtänkt mönster. Killarna vill gärna springa runt bland de andra borden på jakt efter en speciell pärla medan tjejerna nöjer sig med de pärlor som ligger framför dem. Mormor hjälpte till med armbanden och pratade svenska med dem. Men det gick bra det med! Och när mormor började ta kort resulterade det i att hon fick ta massor. Alla vill nämligen vara med på kort. Stolta över sina färggranna armband gick de sedan från lektionerna.











När vi kom hem från slummen var Karolina redan hemma. Första provet i "science" var avklarat och de får åka hem efter sin prov. Det hade varit lätt sa Karolina som resten av dagen har pluggat matte och engelska som är de prov som kommer på onsdag och fredag den här veckan. Imorgon blir en pluggdag för Karolina. Varannan dag prov och varannan dag fritt för pluggande!

Fredrik är i Krakow, Polen på tjänsteresa. 21 timmar tog det dit! I ekomoni-klass ska tilläggas! Bangalore-Frankfurt-Munchen-Krakow!  På lördag morgon är han tillbaka i Indien igen! Om någon har något tips på vad man kan köpa i Polen som man saknar när man bor i Indien tar jag tacksamt emot tips!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar