tisdag 8 november 2011

På snabbvisit i USA

Idag ägnade jag återigen förmiddagen åt en av mina kurser. Och föreläsningen och uppgifterna var verkligen inte kul. Funderade på hur många frågor man egentligen kan ställa på ett litet smalt ämne, nämligen schemaläggning av produktion. 5 frågor kändes ungefär likadana! Pluggade till lunch men blev inte riktigt klar. Någon timma till behövs nog innan de är klara.

Efter lunch fick jag lust att komma ut lite! Åkte därför till Bangalores nyaste shoppingcenter, Phoenix, som ligger nära ABB´s kontor. Och att komma in där kändes (trots att alla butiker inte öppnat ännu) som att gå i en mall i USA. 4 våningar shopping med övervägande internationella märken som ZARA, Timberland, GANT, Tommy Hilfiger, Levis, Benetton, Crocs, Converse..... + alla sportmärken och en mängd bra indiska affärer. Vilket shoppingparadis för den växande indiska medelklassen. Inget tydde på att man var i Indien. Det kunde lika väl varit USA, Singapore eller London! Häftigt, men också väldigt konstigt. Kollektionerna som är i butikerna är ju vinterkollektioner, med stickade klänningar, varma, gosiga stickade koftor och annat som är helt omöjligt att bära här. OK, det var 14 grader 2 dagar i december förra året, men ändå. Dessa kläder behövs inte här. Så nu hoppas jag på superrea av dessa i januari! För nästa höst när vi är i Sverige igen DÅ behöver vi dessa kläder. Karolina och Alexander har knappt ett enda höstplagg att ta på sig när skolan börjar igen nästa höst!
20 minuter härifrån hamnar man alltså i USA, märklig känsla! Och utanför detta komplex är det riktiga Indien, gula Rickshaws som väntar och kor som går på gatorna. Nästa vecka blir det nog ett besök igen med mormor och morfar.

Alexander har blivit uttagen som förstemålvakt i treornas fotbollslag som på fredag ska försvara Indus färger i en turnering på Canadian International School. Detta är han mycket stolt över. Hela dagen ska de vara iväg. Spika igen målet Alexander! ! ! Men imorgon måste jag iväg och leta målvaktshandskar. Får se hur det går. Det vet vi imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar