onsdag 23 november 2011

Pooldag och Pooja-bilder!

Idag tog vi en förmiddag vid poolen. Skönt efter vårt intensiva besök på Raja-market igår. Solen strålar från en klarblå himmel och efter kalla nätter och kall morgon kommer temperaturen upp till 30 grader! Jag tycker dock att poolvattnet är i kallaste laget! Jag låg och läste två guideböcker om Rajasthan för att förbereda resan om en månad.

Jag började dagen på gymmet, 20 minuter löpning (var ganska sams med löpbandet idag), 1500 meters rodd och 15 minuter på cross-trainern! Kändes ganska bra.

Efter lunch hemma, för en gångs skull, så åkte vi till lite inredningsaffärer här i närheten. Ramesh var och fixade 4 ljus till mina "adventsstake". Låter kanske lite konstigt men vanliga ljus finns inte i alla affärer! Vi har börjat att plocka fram och sätta upp adventsstjärnorna i fönstrena. Den nya, svarta med gröna och cerisa dekorationer blev superfin i Karolinas fönster.

Pooja (välsignelse) av bilen hade vi för ganska exakt en månad sedan, när familjen S var på besök. Vi och familjen D gjorde det tillsammans. Denna gång blev det att vi gjorde det på kvällen,vilket blev ganska effektfullt! Och vi fick ju tillåtelse att skjuta på poojan. Den skulle ju gjorts några veckor tidigare. Denna gång var det också en kille från ett tempel som utförde välsignelsen. Bilen smyckas med blommor och tecken, gåvor offras, olika ritualer med eld utfördes, limefrukter kördes över och en melon (fylld med rött pigment kastades). Lite raketer och smällare avslutade vi med för att fira Diwali som det var då. Men tyvärr har jag inte hunnit publicera bilderna förrän nu. Men nu kommer de:








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar