torsdag 3 november 2011

Skolbesök och julduk!

Idag åkte vi med Karolina och Alexander ut till skolan. Å och L ville gärna se den. Vi följde med Karolina till klassrummet och var med på uppropet, när de sjöng skolsången, på uppropet och när de kollade att elevernas uniformer. En kille hade sportuniform och fick en varning eftersom det var formell uniform som gällde idag. En annan kille hade knutit slipsen lite slarvigt och knuten var lite långt ner, så fröken drog upp knuten så den satt bra. Tyvärr hade Karolina ingen vanlig lektion som första lektion så vi tittade på alla byggnader, pratade med Alexanders fröken, Karolinas gamla ESL-fröken och hälsade på Alexander som hade konstlektion. Alexander tyckte det var lite pinsamt att vi var där och tyckte vi kunde gå!
Efter att ha hämtat upp J och V, som under tiden vi var på skolan hade varit och simmat, åkte vi in till Commercial Street igen. Denna gång för lite shopping. Först ett besök på Safina Plaza (Indiskt shoppingcenter med lite av varje) som jag inte varit i tidigare. Vet inte varför. För här fanns en hel del kul grejer! Hittade ett kuddfodral med små söta tomtar som ska få bli julduk på vårt bord på terassen. Dessa kuddfodral funkar fint som duk! Blir mysigt att lägga på den på terass-bordet till första advent. Hittade fina julgardiner med tomtar, men det kändes inte så aktuellt att köpa. Sedan visade jag Russell Market. Köpte mango (trots att det inte är mangosäsong). Mangon som säljaren skar upp såg fantastisk ut. Tyvärr var inte de vi köpte av samma kvalitet utan helt övermogna och rann nästan ur skalet. Men OK jag fick 2 små bananer gratis till V och L på köpet.
Idag kände familjen S för indisk mat igen och valet föll på buffé på Tattv. Lika gott som förra gången. Massor av läckra goda kebaber, både kyckling och grönsaker gjorde att vi aldrig kom till curryn!
Att Mary lagar maten nu när vi har besök är fantastiskt skönt! Bara att värma på kvällen! Det mesta blir som man tänkt sig. Även om jag inte tänkt att kycklingen idag skulle ha friterats utan stekts i ugn! Men, vad gör det! Det var gott i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar