fredag 16 september 2011

Framåt för påfågeln!

Äntligen fanns tiden att komma igång med mosaikkursen igen. Tror senast jag var där var i slutet av maj. Fredagarna har varit fyllda med diverse skolaktiviteter och annat sedan vi kom. Så det var kul att komma igång igen. Även om jag saknar min mosaikkompis A som är hemma i Sverige igen! Fyllde på vingarna litegrann och så här ser den ut nu:


Måste rekommendera 2 tv-program som ni kanske alla sett men både "Korrespondenterna" som handlar om den växande medelklassen i Indien och "Vem tror du att du är" där Dregen släktforskar om sin släkt, delvis i Nässjötrakten, är helt klart sevärda! Tänk er att 15 miljoner Indier per månad skaffar mobilabonnemang. Vilken växt. Hur många nya bilar som dyker upp varje månad vill jag helst inte veta. Det känner vi av varje gång vi är ute och åker! Och bussen från skolan blir allt senare på grund av trafiken. Hur det ska sluta vet ingen! Trafiken störs väl inte bara av det växande antalet utan också av byggnation av vägar, metro, demonstration och regn. När metron ska öppna vet man inte heller, den skulle öppnat i mars och sedan har det skjutits fram. Säkerheten är inte godkänd. Och tydligen är det bara 3 stationer som ska öppnas, vilket enligt Ramesh inte betyder något för vägarna, för inga kontor ligger längs de stationerna.

Ikväll sover Karolina och W hos K. De skulle göra klart alla sina läxor ikväll sa de! Hoppas de hinner mysa och fnissa lite också! Undrar hur många av klasskompisarna hemma i Sverige som sover över hos varandra på fredagkvällen och gör sina läxor tillsammans?

Ikväll åt vi typisk svensk mat; potatisgratäng, "stek" = vin och ölkokt oxfile!!!, rödvinssås och broccoli! Gott, gott, även om grädden beter sig lite märkligt! Inte heller det är nog så vanligt att man kokar färsk oxfile som stek! Men nöden har ingen lag och oxfilen kostar bara 45 kr kilot! Skulle nog inte ställa mig och koka på detta sätt om den kostade 400 kr /kg! Priserna går upp hela tiden, tomaterna kostar 12,5 rupies nu och inte 6 som de gjort väldigt länge. En höjning på mer än 100% men förra året peakade tomaterna runt 40 rupies (mindre än 6 kr)så det är nog bara en säsongsvariation. Även nötfärsen har gått upp från 150 rupies till 170 rupies (dela med 7! Ramesh har alltid roliga teorier, att nötfärsen gått upp var för att elpriserna gått upp!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar