måndag 5 september 2011

Påfåglar i slummen!




Måndag och dags att jobba på skolan i slummen. Med mig idag hade jag också en annan F som också ska vara med och hjälpa till. Mycket trafik in mot city imorse då Ganesh-firandet lider mot sitt slut och alla nu är tillbaka här från sina hemstäder. I värsta kaoset steg Ramesh ur bilen och dirigerade och vips kom vi fram. Synd att han inte fick bli polis (han var för kort!). Lite sena men inte försenade kom vi fram till skolan. Tack och lov hade F redan låst upp lådorna. Någon hade dock tagit bort vår uppmärkning! Men det visade sig sedan att de bytt nummer på låsen så de gick i NUMMMERORDNING, vilket underlättade låsningen med sådär 20 minuter! Idag hade vi planerat att göra påfåglar av papper, där man ritar av foten till kroppen och händerna till vingar. De stora killarna var väldigt duktiga här också, ritade och klippte snabbt. Helt klart annat självförtroende än tjejerna. Att klippa var inte helt enkelt för alla. Men alla lyckades till slut få klart sin påfågel. En tjej som hade svårt att komma igång förra gången, hade lika svårt idag. Men till slut kom hon igång och klippte tveksamt, men lyckades till slut också bli färdig och var väldigt stolt över sin påfågel. Då känns det bra! Fyrorna hade vi idag utan lärare och det funkade utmärkt. Vi la om ordningen på tillverkningen av de olika delarna och även alla här fick färdigt en påfågel. Alla med olika resultat och en hel del hann till och med pimpa med glitter och pärlor! Man blir verkligen glad av att få jobba med dessa barn en förmiddag i veckan. Och de är så glada och tacksamma! Hoppas att deras färgranna påfåglar lyser upp deras hem ikväll! Eller kanske lyckan över att ha kunnat klippa med en sax.





Mitt under första lektionen ringer de från skolan och säger att Karolina kräkts 3 gånger på förmiddagen och har ont i huvudet. Hon vill åka hem! Lättare sagt än gjort då jag, bilen och vår chaufför befinner oss minst en timma åt helt fel håll! Efter några samtal så är C´s chaufför tillsammans med Fredrik på väg till skolan och hämtar Karolina. Tack för att goda och hjälpsamma vänner finns! Karolina har fått behålla mat och mår bra igen. Om det var åksjuka, hennes förkylning eller något annat har jag ingen aning om. Men huvudsaken är att hon är bättre.

Alexander har varit hemma hos sin franske vän G och lekt. När den franska familjen kom ivåras sa Alexander till sin fröken att han kunde franska så han kunde hjälpa G!. Det är självfötroende det! Han satt hemma och gjorde power point som han sedan översatte till franska med hjälp av Google translate! Goda vänner verkar de ha blivit. De verkar gilla samma saker, som kricket och Wii......

Gjorde en toppengod potatisgratäng idag. Hade fått tips om en annan grädde. Gratängen såg inte så där svenskt, cremig ut men var supergod och såg inte som med den andra grädden ut som vispad, skuren grädde. Till det blev det kycklingfilé, gröna bönor med vitlök och Café de Paris-sås! En ordentligt god måndagsmiddag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar