tisdag 15 maj 2012

Regn,sol och ÅSKA!

Efter en härlig dag vid poolen med sol, bad och goda vänner hann jag knappt hem förrän monsunregnet kom. Plötsligt vräkte regnet ner och snart började det att åska. Blixt och knall på en gång! I nästan fyra timmar har det hållit på. Elen har kommit och gått många, många gånger! Under en timma var vi helt el-lösa! Ringde el-killen som kom och konstaterade att det blivit överbelastning eftersom jag hade vattenkokaren i samtidigt som strömmen kom och gick! Eftersom vi inte hittade nyckeln till el-skåpet utomhus fick han slå sönder låset! Har lite tappat förtroendet för hänglås. När de är så lätta att slå sönder! Men strömmen fick vi tillbaka och kunde laga lite mat! Under strömavbrottet gällde det att välja de ljusaste platserna i huset! Karolina och Alexander valde Karolinas säng, eftersom hon har två fönster i sitt rum. Där gjorde de läxor och pluggade! Själv satt jag vid det lilla fönstret vid trappavsatsen och läste!

Dagens samtal vid middagsbordet handlade om att Alexander frågade vilka hotell Karolina tyckte bäst om ! :) Maldiverna, Orange County i Kabini, Manwar Resort (tält! i Rajastan) rankades högst! Kul att våra resor har uppskattats av alla! Eller i alla fall hotellen!

Mycket märkligt att Fredrik ringer två gånger samma dag för mig men två olika dagar för honom! En gång på morgonen Indisk tid men sen kväll,  dagen före, amerikansk tid, då han ska lägga sig och sedan sen eftermiddag Indisk tid men morgon amerikansk tid, när han har vaknat. Lite skumt är det allt med tidsskillnader!

2 kommentarer:

  1. Tusen tack för hjälpen, med "hemleverans" av kamrat i ovädret!
    Det uppskattades mycket. Tack också, för en fin dag.
    Kram/H

    SvaraRadera
  2. Det var så lite så... Det klart vi hjälps åt när det behövs! Karolina var blöt som en katt när hon kom hem. Tog på sig långa byxor och långärmad tröja och ville ha varm choklad :)
    En härlig dag vid poolen! Tur vi tog den igår. Hade inte varit lika skönt idag, men kanske lika trevligt!
    Kram

    SvaraRadera