torsdag 31 maj 2012

Strejk-dag

Idag har det varit strejk i hela Indien på grund av höjda bensinpriser. Bussarna gick inte och på grund av det och för rädsla för oroligheter var skolorna stängda. Fredrik uppmanades av säkerhetsavdelningen på ABB att åka tidigt till jobbet. Han åkte på möte in till city, ingen trafik ute. De såg inga oroligheter utan resan som tog oss en och en halv timma i tisdags kväll tog 35 minuter idag. Det har gått lite olika rykten om dagen. Att bussar brunnit, att sten har kastats, att Bangalore varit värst drabbat till att inget har hänt! Fredrik kom i alla fall ordentligt hem efter mötet i city!

Karolina hade "pluggdag" idag och hade varit hemma oavsett men också Alexander var hemma eftersom skolan var stängd. Expat-familjerna uppmanades av ABB att hålla sig hemma så jag gick till poolen en stund på förmiddagen för att bygga upp min färg inför hemresan! Karolina var hemma och pluggade inför "science"-provet imorgon. Hon hade nog tänkt följa med till poolen en stund men hon hade ont i halsen i morse och var helt hes! Några Vicks-tabletter fick ordning på halsen!

Mary gick hit idag eftersom inga bussar gick! Hon jobbade bara halv dag eftersom hon var lite orolig för att komma hem! Jag tyckte inte hon behövde komma alls men det ville hon göra.

Igår sa Mary att hon hade ett önskemål innan vi flyttade hem. Hon vill "skypa" med mama och papa som hon kallar mormor och morfar. Det ska vi väl kunna ordna!

Vill börja packa resväskorna nu! Känner mig som om jag ligger i startblocken inför ett 100-meters lopp! Vill bara komma iväg! Men eftersom vi ska ha en liten "hej-då"-tillställning i morgon kväll också får jag vänta tills på lördag i alla fall! Karolina har rensat sin pyssel-garderob idag och fått i hop en hel sko-kartong med pennstumpar till barnhemmet!

Imorgon är det tandläkarbesök igen. Rotfyllning står på agendan! Trevligt värre! Och Alexander får en lat hemma-dag imorgon också eftersom det är simgala på skolan och läkaren sa att han inte fick sporta 8 veckor efter att gipset tagits bort! Han har börjat med lite cricket nu... Svårt för honom att hålla sig längre....

Veckan efter midsommar börjar Alexander träna fotboll med BK-30´s P-03 igen! Såg på laglistan att det var många av hans gamla klasskompisar, dagiskompisar och granne som var med i laget. Kul för honom att komma in med killarna igen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar