lördag 28 augusti 2010

Ännu en lördag!

Oj vad tiden svischar iväg. 4:e lördagen vi är här. Men första i huset! Vår frukost utökas dag för dag och nu hade vi till och med yoghurt och müsli.

Vi drog in till city idag för att fixa lite saker. Det är inga avstånd men eftersom trafiken är så intensiv, går det så långsamt. Så i ett tidsperspektiv är det som om vi skulle åka från Västerås till Stockholm för att handla! Väl där bestämmer vi oss för att åka till Uppsala och äta lunch för att sedan åka till ett shoppingcenter i Enköping och seden tillbaka till Västerås. Och det är ju inte så ofta man gör en lördag! Men ur ett tidsperpektiv är det så här.

Först åkte vid till en riktigt indisk bokhandel i 4 våningar för att köpa en av mina kursböcker. När jag ringde dem i torsdags sa de att de hade den. Blev förvånad att de fattade vad jag sa och vad jag ville ha per telefon. Men det var ändå men en viss skeptiskhet som jag gick in för att fråga om den. Trodde inte riktigt på att de skulle ha den! Men han tog genast fram den. Den kostade 399 rupies (knappt 70 sek). Kostar 468 sek på Adlibris. Kanske ska börja importera kurslitteratur till Sverige? Mina två andra kursböcker hoppas jag kommer med posten till en kompis i Sverige nästa vecka så att de hinner med en annan svensk tillbaka hit nästa vecka. Ja det gäller att pyssla ihop det.

Sedan bar det iväg till en annan underbar affär, Fabindia, som har inredning, handdukar, gardiner, överkast,lampor osv. Denna var specialiserad på Home, men de flesta andra har även härliga bomullskläder. Man blir riktigt kär i affären! Det blev några handdukar och lite organisk marmelad (som Karolina smakat hos några här och som hon gillade).

Efter det åkte vi till ett köpcentrum där jag köpte ett par sandaler förra veckan. När jag kom hem var det bruna pärlor på en och svart på den andra. Men samma kod på båda. Blev alltså till att byta idag. Hittade inga matchande makar till någon av dem så det fick bli ett par i guld istället! Ja, här gäller det att titta både en och två gånger innan man köper något!

När vi stod i hissen ringde min telefon, och det var mannen i en av de andra nya familjerna, som ville att vi skulle komma till dem och äta tacos ikväll. Klart vi ville komma! Trevligt initiativ efter att ha träffats i hissen på hotellet 2 gånger och honom (det är han som är hemma) en gång på fikat på Leelah Palace. De bjöd på svenska tacos, kladdkaka och svenskt lösgodis! Vilket frosseri! Och en mycket trevlig kväll! De har en kille som är ett år yngre än Alexander och de lekte bra ihop. Kul för Alexander att få en svensk kompis här på området. De har dessutom skeppat sin studsmatta från Sverige!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar