söndag 15 augusti 2010

Independence Day









Barnen var inte helnöjda när vi väckte dem klockan 7 en söndag. Men idag skulle det firas Indendence day på skolan. För alla elever i 4-9 var det obligatoriskt att vara där (OK hade hört av andra svenskar att det inte var så). Men vi är ju här för att uppleva Indien så vi bestämde oss för att åka dit. Barnen fick en liten Indisk flagga som brosch att fästa på tröjan. Först var det flagghissning, glitter dolt i den ihopvikta flaggan som spreds när flaggorna hissades (de firade även Sydkoreas nationaldag). Detta följdes av nationalsånger. Sedan tågade alla in i Sports Complex där tal varvades med sång och dans. Karolina och Alexander har dans på schemat och har valt indisk dans. De tyckte det var lite kul att se uppvisningarna. Indien firar 63 år i frihet från England och är stolta över sin historia och glada över vad de åstadkommit i frihet.
Indus International School är den första internationella skolan som också startat en "community" - skola för "under-privileged - children", alltså riktigt fattiga barn som inte har råd att gå i skolan. Dessa kan man sponsra med 900 sek/år och barn så får dessa barn en ordentlig utbildning. Fantastiskt att man med så lite pengar kan ge ett barn utbildning. Barnen på Indus International kommer att göra olika grad av välgörenhetsarbete i denna community school. Alla dessa barn var också med idag. Vi satt bredvid några och de satt och tittade på oss hela tiden. De hade nog aldrig sett några så blonda. Flickorna var så fina i håret med fina uppsatta flätor, färska blommor och rosetter. Vi fick i talen en hel del intressant fakta, I Indien lever 675miljoner människor under gränsen för fattigdom och det finns många miljoner som lever på 12 rupier (=2 sek) om dagen! Ger perspektiv igen!

Tog en tidig lunch på en bra Italiensk restuarang, med underbar pizza. Mums! Sedan blev det en timma squash för hela familjen. Och nu tar vi det lugnt på hotellet.

Alexander är rolig. Han sa i bilen att det var länge sedan han satte någon! Vaddå sa jag. -En kommentar, en spikrak kommentar, jag sätter bara krokiga!
Han gillar förresten att åka bil här för, han tycker han ser så mycket. Här händer ju saker längs vägen hela tiden. De såg de första aporna på väg från skolan häromdagen. Och på väg till skolan imorse passerade vi en riktigt mysig marknad med grönsaker och annat, upplagt på marken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar