fredag 27 augusti 2010

Apor på taket...


(en till bild från vårt lilla födelsedagsfirande igår)

Huset blir renare och renare i takt med att Mary städar varje dag. Granitskivan i köket riktigt glänser så det är knappt man vill laga mat när hon gått hem! Unnade mig att sitta och läsa på förmiddagen när hon var här. Underbart skönt!

(utsikt från sovrummet som blivit mitt rum när Mary städar på undervåningen, ska köpa någon stol och sätta på balkongen utanför)

På eftermiddagen var det Parents day out på skolan, så jag begav mig dit efter lunch. Vägen till skolan är en upplevelse i sig, 30 minuter ut på landet. Den blir aldrig tråkig utan det händer mycket saker och alltid något nytt. Idag såg jag en ganska stor apa som satt på taket till en affär och åt en melon. Synd bara att man inte har kameran framme. Karolina berättade att hon sett samma apa på morgonen men den hade då 2 små apor som satt bredvid. Enligt Karolina hade den inte fått upp sin melon då. På vägen dit är det också risodlingar.
På skolan var det först en lektion i Karolinas klass där vi vuxna och barnen skulle jobba fram en affisch om en civilisation på 30 minuter. Karolinas grupp jobbar med Kina.


På Alexanders lektion fick vi göra ett collage med foto på Alexander.


Sedan blev det trevligt fika med några andra svenska mammor. Det var också en möjlighet att prata med fröknarna. De tyckte att det gick bra för både Karolina och Alexander och att de lär sig nya engelska ord hela tiden och hänger med. Alexander hade till och med bett om att få komma fram till tavlan och skriva något.

För att fortsätta historien om våra möbelleveranser så kom en ny fåtölj idag. Gissa om det var rätt? Rätt färg men fel färg på sömmen. Det ser bättre ut nu men är inte helt OK. Fredrik har nu tagit kort på fåtöljerna och mailat och talat om vilken vi vill ha. Vi saknar fortfarande 3 stolar och sängen är bara delvis monterad! Känns som en följetong och fortsättning följer! Välkommen till Indien säger de som varit här ett tag.

Gjorde ett misstag att åka och handla mat vid 17. Galet mycket trafik. Men kände att jag inte hade lust att lägga timmar på det imorgon. Bunkrade upp med massor av härliga Indiska kryddor idag. Nu ska det lagas indisk mat! När jag väl kommit hem vid 19-tiden så körde Ramesh oss till klubben här på Palm Meadows. OK, det är gångavstånd men himlen bestämde sig för att öppna sig precis då! Väl där sprang vi på 2 andra svenska par så det blev en trevlig middag tillsammans med dem! De har riktigt bra mat på klubben.

Ramesh tyckte förresten det var konstigt att vi inte var ute och åt på Alexanders födelsedag igår! Men nej, vi ville äta hemlagad mat!

1 kommentar:

  1. Såg att vår hälsning inte kom fram igår. Vi satt ialla fall och åt cupcakes för att fira Alexander, flaggan var framme och vi tänkte på er. Kram

    SvaraRadera