lördag 21 augusti 2010

Monsunregn


(Alexander gör sitt "party-trick" med näsan!)

Idag blev det en tur till city för att Alexander skulle välja LEGO till sin födelsedag. Trodde han skulle välja Star Wars, men det blev Toy Story. Han älskar ju Toy Story filmerna också. Nu väntar vi på att 3:an ska komma på DVD. Den har redan visats klart på bio här. Trots att den inte haft premiär i Sverigen ännu. Teflonminne som han har, har han nog glömt till på torsdag! Vi åkte vidare till ytterligare ett modernt köpcentrum. Ja, det finns många. Läste förresten i tidningen häromdagen att de skulle förbjuda fler köpcentrum för det skapade trafikproblem. Det funderar inte på att göra något åt trafiken! Indiskt sätt att tänka.
Åkte sedan vidare till Brigade road, en av shoppinggatorna. Mycket folk, tiggare, närgångna försäljare av träormar, mycket trafik och tutande gjorde Alexander rädd. Så här nära det riktiga Indien har han inte varit förut. Vi ringde på Ramesh och han fick hämta oss. Ska skriva om tiggarnas situation en annan dag.

Härifrån åkte vi till Olive Beach, en underbar medelhavsrestaurang. Man steg in genom en blå dörr utifrån gatan och kom till denna mysiga, grekiska miljö. Stor kontrast från kaoset på Brigade road. Vi fick ett bord inomhus först, men när vi suttit en stund och hade beställt vår mat fick jag syn på annan svensk tjej och hennes barn som just kom. Vi flyttade då ut till dem. Vi hade en trevlig lunch med dem. Åt tokgod mat! JA dit vill vi igen.

(Pepperonipizza)

(Nonne involtini)

(Diavola con pollo)

Vi satt under en stor segelduk. Och rätt som det var öppnad himlen sig och det vräkte ner regn i över en timma. En elinstallation på trottoaren rök en stund för att sedan explodera. Ett högt Poff hördes och det gnistrade. Ja, elinstallationerna skulle inte vara godkända i Sverige! På vägen hem sprutade vattnet när vi körde igenom de stora vattenpölarna och från hål i murarna. Tur att vår bil är hög och att vi inte fastnade i någon vattenpöl! Ja det här var monsunregn! Regnet behövs ju både för växtligheten och elförsörjningen.

Ikväll ska vi äta middag på en mysig restaurang bredvid hotellet tillsammans men en svensk familj. Det blir trevligt!
Men ikväll hade vi velat varit hemma i Sverige, eftersom vi missar inte bara en utan 2 stycken 40-årsfester (som vi länge sett fram emot). Känns lite (eller ganska mycket) trist! Men vi får hoppas att de blir kul även utan oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar