måndag 30 augusti 2010

Ruttna ägg....

En del av vår frukost har blivit att äta stekt ägg på mackan eftersom det finns ont om pålägg. Vi har dock provat även papaya-och ingefärsmarmelad. Gott! Imorse när jag stekte äggen tyckte jag det ena ägget rann ut lite långsamt men tänkte inte mer på det. Ett ägg blev över och jag la in det i kylen för att äta till lunch. Skulle sedan baka en kladdkaka i min fina ugn eftersom jag kanske skulle få besök på eftermiddagen. När jag kläckte det ena ägget kändes det likadant, rann ut lite långsamt! Började då titta lite närmare på skalet och skalet hade svarta fläckar på insidan. Ruttet! Kastade ut och började om. Började då fundera på hur skalet hade sett ut på äggen imorse och började rota i soporna. Mycket riktigt ett av dem hade svarta fläckar på insidan. Mary undrade vad jag gjorde och jag berättade och visade henne. "That will cause you health problems, mam!" Kastade då genast ägget i kylen, Mary gillade inte det men jag förklarade igen att det kunde varit ett av de dåliga äggen från imorse. Måste medge att jag satt i några timmar och kände mig svettig och trodde jag skulle bli sjuk!
Tog en tur till Fabindia, när Mary slutat för dagen, för att kolla på gardiner. Det blev inga gardiner idag men väl ett hellångt nattlinne eftersom jag fryser på nätterna!
Har haft 2 besök av andra svenskor idag som kom förbi för att kolla hur vi bor. Trevligt!
Idag har jag använt ugnen tre gånger,en kladdkaka, scones och sedan klyftpotatis till kvällsmat (riktigt gott)! Låter kanske inte så exotiskt för en svensk, men här är faktiskt ugnar lite ovanliga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar