onsdag 25 augusti 2010

Första dagen i huset!

I natt har det regnat hela natten. Allt känns fuktigt! Jag har plockat upp ur resväskorna och lagt in i garderoberna. Ställer upp dem lite för att få in lite luft och kör fläktarna i taket så att de inte ska ligga och mögla.

Ja, nu har verkligen det riktiga livet här börjat. Även om jag inte har kommit igång med några aktiviteter ännu, lämnade barnen vid bussen på Palm Meadows nu i morse.

Firma Ekdahl växer. Nu har vi 3 anställda! Till chaufför och maid har det nu kommit en trädgårdsmästare! Trädgårdsmästaren som var här i måndags kom förbi och berättade att han jobbar här 1 g per dag för 700 rupies i månaden. Sopar gräsmattan från blad och sköter blommor utomhus. Funderar dock på att byta ut honom eftersom de flesta av blommorna som stod i krukor utanför var döda! Kanske inte enbart hans fel kanske har den koreanska familjen inte varit intresserade. Jag måste stanna vid en av de många trädgårdsmästerierna och köpa nya någon dag. Men just nu har mycket annat prioritet!

Fick just gå och väcka Ramesh ,som ligger i bilen och sover när han inte kör bilen,för att säga till att han måste åka på lunch nu eftersom jag måste ut och handla om en timma.

Mary, vår maid kom i morse i sin 3:e vackra sari. Alla i starka härliga färger

Att ha maid är lite speciellt. Att ha någon i huset halva dagen. Men jag måste lära mig att leva mitt liv bredvid henne när hon är här. Känns lite konstigt att sitta och äta min egenhändigt kokta pasta när hon går runt och städar. Idag stod jag och diskade mitt nya porslin (ville göra det själv för jag tycker det är sååå fint!), då kommer hon direkt och sa att det ska jag inte göra det är hennes jobb! "I do it mam". Förklarade då för henne att jag är van att jobba, diska, städa, tvätta, laga mat , sköta trädgården och köra barnen alldeles själv och allt annat! Oh, det tyckte hon var fantastiskt. Hon frågade sedan om vårt hus hemma och om jag verkligen inte hade någon maid! Nej, det har ju aldrig blivit någon RUT!



(vårt nya porslin, skönt att slippa det blå Höganäs!)

Mary bar ut skräp och kartonger från våra sängar imorse, städ-tjejerna som städar på gatan utanför bad om att få ta hem . Jag fick skriva ett papper så de får ta ut det genom säkerhetskontrollen. Undrar vad de ska ha de avlånga kartongbitarna till. Hoppas inte de ska bättra sitt hus med dem!

Sedan fick Mary syn på ett gammalt duschdraperi (från förra hyresgästen) och Alexanders trasiga och för små sandaler i soporna som hon ville ta hem. Får skriva ett papper på detta också! Inte säker på hur jag ställer mig till det dock?

Väntar fortfarande på att få kyl/frys och tvättmaskin installerade! 100% att det skulle bli idag. Vi får se vad 100% innebär? Saknar också fåtöljen som ska vara på väg i lastbil. Ja, det var den igår också! Undrar dock var? Och fortfarande bara 5 av 8 stolar till matbordet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar