torsdag 19 augusti 2010

Nu är jag universitetsstudent också!

I dag kröp fattigdomen i Indien närmare än den varit förut. En gammal man (kanske inte med svenska mått) gick förbi oss och tiggde när vi väntade på skolbussen imorse. Klädd i ett skynke gick han med handen öppen. Blev lite obehagligt. Men man får vänja sig. Har faktiskt inte sett några tiggare tidigare. Det stod också en ung kvinna i sari där och frågade om jag pratade Kannada (det officiella språket i Karnataka, den delstat i Indien där Bangalore ligger). Hon stod och tittade på mig hela tiden, undrar vad hon ville?

Jag har nu registrerat mig på mina 2 universitetskurser som jag ska försöka läsa. Det är Logistik AI och AII (Supply Management)vid Örebro Universitet. Ska bli spännade att se om det kommer att fungera. Hörde av de andra tjejerna här nere som pluggar att det gäller att ha el när man ska tenta, eftersom man bara får öppna tentan en gång! Går strömmen då, är det kört! Blir att försöka på omtentan igen! Det är många av tjejerna här nere som pluggar, flera stycken är sjuksköterskor och förkovrar sig inom det. Maria som kom ner nu läser in National Ekonomi i tillägg till sin kemi.

Idag var det åter dags för "morning-coffee" på Leela Palace med Overseas Womans club. Blev väldigt glad när jag fick ett sms igår kväll ,från en svenska som jag träffade på lunchen häromdagen, som frågade om jag skulle komma idag. Här är alla måna om att hjälpa till och att alla kommer med! Fick lite tips från dem, som att maiden måste städa ur huset innan vi går in i det efter pestcontrol. Pestcontrol ska göras ikväll så jag hoppas att en hel del kommer att vädra ut tills på måndag. Även att man vid val av rengöringsmedel ska välja anti-germ och INTE tänka miljövänligt! Miljöskadad som jag är stod jag häromdagen och vände på rengöringsflaskor och kände igen många molekyler i dem från Lonzas sortiment. Dessa är ju inget man är van vid för hemma bruk i Sverige, men här är det tydligen nödvändigt!

Diskuterade trafiken och soporna med Ramesh idag (tillbringar ju nästan mer tid i bilen med honom än med barnen och Fredrik på kvällarna). Han säger att när han kom hit för 10 år sedan var det inte alls sådan katastrof på vägarna som det är nu. Inga problem att komma fram. Och alla följde trafikregler vilket ingen gör nu! Däremot har sophämtningen blivit bättre med åren och nu tycker han det är OK. Och man ser faktiskt sopbilar som hämtar upp sopor från högar på marken och containrar. Enligt honom bränner man soporna och av plasten blir det asfalt till vägarna.
Berättade för honom att om man inte stannar för någon på ett övergångsställe hemma i Sverige så får man böter. Han sa att det händer att han stannar för någon som är på väg över ett övergångsställe! Ja det gäller att inte chansa i trafiken här. Lätt också att titta åt fel håll (vänstertrafik)

Jag har också förutom att ha träffat mäklarens springpojke 2 gånger idag för att få ett kvitto så vi kan flytta in på måndag hunnit med en tur till leksaksaffären. Alexander fyller ju 7 år nästa vecka. Det blev lite "fejk-lego" för inga pengar alls och några Batman-gubbar. Tror han får följa med och välja det Lego-star wars skepp som han vill ha på lördag (Lego samma pris som hemma). Men nu ska jag ut och köpa galjar så vår maid Mary kan stryka och hänga upp våra kläder!

2 kommentarer:

  1. Hej Annelie!

    Vad flitig du är med bloggandet! Jag hade nu några inlägg att läsa ikapp eftersom det har varit så hektiskt på jobbet och jag i det närmaste slut på kvällarna. Tar tid att vänja sig efter en lång sommarledighet. Skype har inte blivit av än men snart så... Spännande med nya bekantskaper och dina kurser. Vilken tur att det finns Star Wars lego i Indien också (skulle nog i allfall Vidar tycka!)! Ta hand om er! Snart får ni väl flytta in?

    Kramar åsa

    SvaraRadera
  2. Hej Annelie!

    Vad flitig du är med bloggandet! Jag har inte hunnit läsa på några dagar så nu hade jag en del att ta igen. Vilket annorlunda liv ni lever nu (inte för att man direkt är förvånad över det; det är ju ändå Indien)! Spännande med nya bekantskaper. Flyttar ni in nu på måndag? Tur att det finns Star Wars lego tillgängligt (säger jag för Vidars räkning). Ta hand om er! Kramar

    SvaraRadera