lördag 11 september 2010

HELGDAG...


Vi hade en jättetrevlig kväll på "After worken" igår kväll. Många kända och nya svenskar boende här i Palm Meadows var bjudna. Vi var säkert 40 st med alla barn! Undrar dock hur många vi får plats med i vårt hus om/när vi ska bjuda till after work?

Idag är det HELG med stora bokstäver i Indien. Ramadan har slutat (vilket alla muslimer firar) och Hinduerna firar sin kanske största högtid Ganesh. Det visade sig vara folktomt på gatorna eftersom alla har åkt hem till sina hembyar för att fira. Så istället för drygt en timma till city som en normal lördag så tog det 30 minuter. Det var nästan ödsligt på gatorna. Såg nästan ut som i Sverige och inte alls lik den trafik som man vant sig vid.Förutom där det var marknad och de sålde stora Ganesh i papier mashier, blommor och grönsaker. Där var det full fart. Ramesh hade smyckat den lilla Ganesh som finns i bilen med gula blommor.
Fredrik åkte med några vänner och spelade golf. Jag och barnen åkte till city för att hämta gardinerna. Kändes som att handla på julafton, inget folk någonstans. På vägen dit såg vi två apor, en som gick över på ett övergångställe och en som satt på en mur. Verkligen kul att se dem mitt i stan!
Både Karolina och Alexander gillade gardinaffären och tyckte det var kul! Vi valde kuddar till soffan och beställde ett överkast och kuddar som matchar gardinerna till sovrummet. Dessa ska vara klara till nästa lördag! Beställdes gjordes även en stor golvkudde i cerise, rött och orange till Karolina. Fantastiskt att få saker uppsydda i de färger man vill till dessa priser. Blev himla nöjd med gardinerna!
Kuddar i soffan! Saknas gör de orange som är beställda!
Gardiner uppsatta i vardagsrummet. Känns genast lite mer hemtrevligt!
Gardiner i sovrummet, fodrade med mörkt foder för att få riktigt mörkt!


När vi var och handlade lite mat på Hypercity hade de gjort en stor Ganesh av kex!!!
Alexander sa idag " -att det kanske är för tidigt att säga men jag tycker om Indien!"
Nu är dessutom Wii-konsolen installerad och Alexander tycker det känns som hemma! Lite mer liv i huset blev det också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar